http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, noiembrie 13, 2009

SUPA DE ROSII

Ingrediente:

O sfecla de marime potrivita,2 legaturi de ceapa verde sau o ceapa uscata,1 morcov,un pastarnac,jum de telina,2 catei de usturoi,2 buc ardei gras,1 kg de rosii proaspete sau conservate,patrunjel verde,marar verde,frunze de telina,tarhon,busuioc,piper macinat, cimbru.Daca este nevoie sa se mai dea culoare,mai adaugati pasta de tomate sau suc de rosii,iar dupa preferinta puteti folosi fidea sau taitei de casa.


Mod de preparare:

Zarzavaturile,verdeata si legumele se curata,se spala,se toaca marunt si se pun toate la fiert in apa rece (sa fie acoperite foarte bine cu apa).Din verdeata oprim cateva fire ( telina,marar si patrunjel),pe care le tocam si le adaugam la sfarsitul supei...Cand sunt fierte se paseaza foarte bine prin strecuratoare si se amesteca cu toata zeama in care au fiert.Daca este prea groasa, mai turnati putina apa fiarta,suc de rosii si pasta de tomate pentru culoare,daca este cazul. Farmecul acestei supe este sa fie o supa mai limpede. Resturile de la zarzavaturile pasate se arunca.




Se mai fierbe putin la foc mic,se sareaza si condimenteaza dupa gust,se adauga taiteii sau fideaua si se mai fierbe cateva minute.La sfarsit se adauga verdeata tocata marunt pe care am pus-o deoparte. Este mai buna cand se serveste mai rece. E racoroasa si usoara.