http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, decembrie 07, 2009

STRUGURII SI SANATATEA

Strugurii ajuta la curatarea organismului de toxine si alinarea mai multor afectiuni. Datorita acidului elagic strugurii reduc cu pina la 70% incidenta cancerului. Strugurii constituie de asemenea remedii pentru frumusete.
Daca vrei sa scapi de citeva kilograme in plus, bazeaza-te pe struguri. Cura cu struguri incepe cu o perioada mai mica de trei zile, in care se consuma progresiv o jumatate de kilogram de struguri in prima zi, un kilogram in a doua zi, 1,5 kilograme in cea de-a treia zi.


Urmeaza 5 zile sau 10 zile in functie de cat de mult doriti sa slabiti in care se consuma numai struguri, ca atare sau sub forma de suc (must). Nu se maninca mai mult de 3-4 kg de struguri pe zi, sau 2 - 4 litri de suc. Dupa ultima zi de cura, organismul se va reobisnui treptat cu alimentele normale, pornind de la supe si ceaiuri, pina la alimentatia normala, dupa patru zile. Cura cu struguri ne scapa de toate toxinele din organism, elimina prompt obezitatea, regleaza metabolismul, intareste sistemul cardiovascular, infrumuseteaza tenul, ajuta la vindecarea dermatozelor.

Strugurii pot fi folositi cu succes si in cosmetica.

Boabele uscate de struguri obtinute din soiuri fara seminte care au un continut mai mare de vitamine, fier si zaharuri decit fructele proaspete. Strugurii pot fi folositi si ca masti cosmetice pentru remineralizarea tenului si prevenirea ridurilor.

Mustul obtinut din struguri influenteaza benefic functiile renale si hepatice. Compozitia chimica a mustului a facut ca acesta sa fie supranumit „laptele vegetal“. Vinul obtinut prin fermentarea mustului are calitati terapeutice, in functie de culoare, tarie, specie si mod de obtinere. Are reputatia de a fi un stimulent al apetitului si un activator al circulatiei singelui. Consumat frecvent, dar cu moderatie (nu mai mult de 2 pahare pe zi), vinul natural previne infarctul. Louis Pasteur spunea: „Vinul este cea mai igienica si mai sanatoasa dintre bauturi“. Timp de secole, vinul a servit ca baza pentru maceratele terapeutice vegetale, rezultind vinurile medicinale.