http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

miercuri, decembrie 16, 2009

ALUAT DE PLACINTA

Timp de preparare: 30 de minute (complexitate medie)

Ingrediente:


Pentru aluat :

 o cana apa calda, jumatate cana cu ulei ,un praf de sare, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile .

Pentru umplutura puteti folosi ce doriti pentru a face placinta de post sau nu...:
- branza dulce,stafide,2-3 oua,1-2 linguri smantana,zahar si zahar vanilat - branza dulce amestecata cu branza cu sare,2-3 oua,1-2 linguri smantana - mere amestecate cu scortisoara - dovleac cu scortisoara - ciuperci,ceapa,marar ,condimente.Se calesc inainte - carne,ceapa,oua,condimente - praz amestecat cu branza,cascaval,oua,condimente - spanac amestecat cu ceapa,marar,branza,cascaval,oua

Mod de preparare:

Toate ingredientele se amesteca si se framanta foarte bine.Coca se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se ung cu ulei hartia,dar si coca pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa curata.Se intinde coca in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa. Se pune compozitia pe mijlocul foii unse cu ulei,se ruleaza la jumatate cu fata de masa,iar apoi se continua rularea usor, din nou si se pune in tava unsa cu ulei foarte bine. Dupa ce se aseaza in tava se ung sulurile de placinta.