http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, decembrie 17, 2009

DOVLEAC COPT - DESERT

Timp de preparare 1 h si 20 de minute(complexitate redusa)

Ingrediente:

Avem nevoie de dovleac, miere de albine, zahar, scortisoara si cuisoare.Se poate servi cu frisca vegetala si cu nuca macinata. 

Mod de preparare:

Bucata sau bucatile de dovleac se spala,se zvanta si se portioneaza in functie de preferinta si necesitate. Fiecare bucata se cresteaza la randul ei atat verticala cat si pe orizontala,asezandu-se astfel intr-o tava care se va introduce la cuptor.

Dupa cca 20-25 de minute,cand bucatile de dovleac au inceput sa se inmoaie si sa se desfaca, "sa infloreasca" crestaturile facute ,se infig cate 3-4 cuisoare in fiecare bucata de dovleac,se stropesc cu miere de albine,zahar si scortisoara dupa gust si se reintroduce tava la cuptor pana se inmoaie si se rumenesc frumos bucatile de dovleac.
Din cand in cand se mai stropesc cu siropul din tava… Acest desert se serveste rece ... Se poate servi cu frisca vegetala si cu nuca macinata...

Pofta buna !