BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, decembrie 07, 2009

SUBEREC


Timp de preparare  : 1 h (complexitate redusa)



Pentru aluat:

aprox 300-400 ml apa calda
faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins(in jur de 700-800 g faina
un praf de sare
1-2 lingurite de zahar
Pentru umplutura :

500 g carne tocata de vita
3 cepe
1 ou
sare,piper,menta


Se framanta un aluat din apa calda ,sare,zahar adaugandu-se treptat faina.In final aluatul trebuie sa fie potrivit-nici tare,dar nici prea moale.


                                     
Imediat dupa ce este framantat, aluatul se taie in bucati mai mici din care se fac bilute. Acestea se intind in foi rotunde si subtiri de 3-4 mm.


Ceapa se toaca foarte marunt si se amesteca cu carnea tocata , piperul, cimbrul, menta,sare dupa gust,iar la sfarsit se adauga si un ou pentru a se lega bine compozitia.

Pe fiecare foaie intinsa se pune cate o lingura de carne si se imprastie pe jumatate din foaie iar a doua jumatate se indoaie peste prima, se preseaza aluatul cu degetele si se taie frumos ,eventual cu o rozeta surplusul de aluat.

Suberecurile se prajesc in ulei incins ,iar dupa prajire se scot pe hartie absorbanta pentru eliminarea
surplusului de grasime si se tin acoperite cu un prosop curat pentru a deveni mai moi si mai pufoase.


                                        







POFTA BUNA!!!