http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, decembrie 07, 2009

TOTUL DESPRE COLESTEROL

Colesterolul este de două tipuri:


- colesterolul LDL, sau aşa numitul colesterolul “rău”;

- colesterolul HDL, sau aşa numitul colesterol “bun”.

Valori mari ale colesterolului LDL conduc la apariţia bolilor la inimă. Se recomandă menţinerea nivelului colesterolului LDL la valori mici. Puteţi urma un tratament cu pastile pentru a vă micşora nivelul colesterolului, dar puteţi utiliza şi o altă metodă mult mai sănătoasă prin utilizarea dietelor şi a suplimentelor care vă vor micşora colesterolul într-un mod natural. În alte cuvinte o dietă scăzută în grăsimi şi bogată în fibre vă poate ajuta în aducerea colesterolului la un nivel normal.

Cateva sfaturi care vă pot ajuta pentru a va pastra valorile colesterolului normale si implicit o sanatate de fier...

1. Reducerea cantităţii de carne roşie. Aceasta poate fi înlocuită cu carne albă sau peşte, care un conţinut de grăsime mult mai mic.

2. Consumarea unei cantitati foarte reduse de grasimi saturate.Ar trebui sa se consume lapte,unt,smantana si branza degresate.

3. Consumarea fibrelor zilnic va ajuta pastrarea colesterolului  in limite normale ,pastrarea unei greutati  normale,implicit o digestie buna.

4. Nu mai prăjiţi mâncarea, ci preparaţi-o la grătar. Previne pierderea vitaminelor de la legume, deci veţi mânca mai sănătos.

5. Faceţi exerciţii în fiecare zi. Puteţi face aerobică, puteţi face plimbări, sau jogging, puteţi juca şi baschet, dar este absolut necesar să faceţi mişcare în fiecare zi.

6.  Dacă vreţi să vă micşoraţi valoarea colesterolului trebuie să folosiţi ulei vegetal .
7. Sa aveti grija sa cititi intotdeauna etichetelor .
8. Este bine sa se serveasca cate un pahar cu vin rosu pe zi...
9. Un medicament pentru reducerea colesterolului, dacă este prescris de medic va avea un efect eficient pentru dieta dumneavoastră, desigur dacă o respectaţi cu exactitate.

O dieta sanatoasa va va pastra colesterolul la valorile normale si in mod sigur se vor pierde si kilogramele in plus.

                 AVETI GRIJA DE SANATATEA VOASTRA SI A COPIILOR VOSTRI !