http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, ianuarie 26, 2010

Ciorba de porc

Ingrediente:


500 g oase de porc sau costita

cca 200 g carne de porc

un morcov mai mare

o albitura

o telina mica

o ceapa

1-2 buc ardei gras

3-4 rosii oparite si decojite

1-2 linguri orez(depinde cat de deasa va place sa iasa ciorbita)

1-2 oua

bors sau zeama de varza in functie de gust si preferinta(eu am folosit 1,250l de bors pregatit in casa)

leustean si tarhon verde

 
Cand se foloseste zeama de varza pentru acrit nu se mai adauga oua batute.


Mod de preparare: Carnea si oasele (costita) se spala ,se portioneaza si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce se indeparteaza toata spuma care se formeaza se adauga legumele curatate, spalate si taiate fideluta sau cubulete si se fierbe totul la foc mic.Cand sunt aproape fierte se adauga orezul.Cand orezul este aproape fiert se adauga rosiile tocate marunt,iar dupa cateva clocote se toarna borsul fiert in prealabil si apa fiarta dupa caz si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Inainte sa se opreasca focul se adauga ouale batute si verdeata tocata marunt.


Cand se foloseste zeama de varza pentru acrit nu se mai adauga oua batute.
 
Mod de preparare:
 
Carnea si oasele (costita) se spala ,se portioneaza si se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Dupa ce se indeparteaza toata spuma care se formeaza se adauga legumele curatate, spalate si taiate fideluta sau cubulete si se fierbe totul la foc mic.Cand sunt aproape fierte se adauga orezul.
 
Cand orezul este aproape fiert se adauga rosiile tocate marunt,iar dupa cateva clocote se toarna borsul fiert in prealabil si apa fiarta dupa caz si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Inainte sa se opreasca focul se adauga ouale batute si verdeata tocata marunt.



Cand se foloseste zeama de varza pentru acrit nu se mai adauga oua batute.

2 comentarii:

vero spunea...

arata foarte bine,imi place foarte mult ciorbita de porc si nu mai ciorbele in genral
nota 10 cu felicitari

valentina ionita spunea...

Multumesc mult vero