http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, ianuarie 26, 2010

Ciorba de potroace


Ingrediente:


300 - 400 g pipote curcan

3 gaturi curcan

un morcov mare

o albitura

o telina mica

2 ardei(am folosit un amestec de ardei congelat de culoare rosu,galben,verde)

o ceapa

1-2 linguri de orez

1-1,5 l bors sau zeama de varza dupa gust

sare,piper

leustean,tarhon

Optional pentru dressing :2 galbenusuri de ou ,100 ml smantana sau iaurt
 


Mod de preparare:
 Carnea se spala,eventual se portioneaza si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Dupa ce se indeparteaza toata spuma formata se adauga zarzavatul curatat,spalat si taiat fideluta sau tocat marunt.Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte se adauga orezul ales,spalat si se lasa in continuare sa fiarba amestecand usor sa nu se lipeasca.Cand a fiert si orezul se toarna borsul fiert in prealabil,se sareaza si condimenteaza dupa gust si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.Inainte sa se opreasca focul se adauga verdeata tocata marunt.


Cui ii place ca ciorba sa fie dreasa se toarna mai intai dressingul obtinut din galbenusurile amestecate cu smantana sau iaurt,3-4 linguri de zeama din ciorba pentru a ajunge la aceeasi temperatura cu ciorba ,iar la final se adauga verdeata tocata marunt.

2 comentarii:

vero spunea...

arata foarte bine,esti cea mai buna bucatareasa

valentina ionita spunea...

Multumesc mult...