http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, ianuarie 25, 2010

Jumari si untura de porc

Timp de preparare:
40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
600 g slanina porc cu carnita pe ea
sare dupa gust

Mod de preparare:

Slanina se spala,se sterge,se zvanta foarte bine,se indeparteaza soriciul daca exista,se taie in cubulete cat de cat egale si se pun la topit la foc mic amestecand la inceput mai des pentru a nu se lipi.In momentul in care au inceput sa se topeasca amestecam mai rar si le lasam sa se prajeasca atat cat avem nevoie.

Sotului meu ii plac jumarile mai prajite,mai crocante,asa ca intotdeauna le las sa se rumeneasca mai bine. Spre sfarsit se sareaza dupa gust si se vor scoate intr-un castron,sau intr-o strecuratoare sa se mai scurga de grasime...



Untura ramasa se va strecura si se va pastra in borcane la rece(mi-a iesit un borcan de 400 g de untura)... Mi-aduc aminte cand eram copil mancam untura pe paine cu usturoi sau untura pe paine cu zahar...




Ce dor imi este de acele vremuri...,doar faceam galagie prin batatura,de cearta iscata pe gutuia sau marul din gurita porcului si pe soriciul mai bine facut sau cine stie ce nazbatii mai faceam...

Niciun comentariu: