http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, ianuarie 25, 2010

Placinta dobrogeana cu dovleac


Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:


Puteti folosi foi de placinta din comert sau sa preparati foile acasa.

Pentru aluat :
o cana apa calda
jumatate cana cu ulei
un praf de sare
faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile

La umplutura aveti doua posibilitati:

1.puteti folosi doar dovleac crud si zahar dupa gust

2.puteti folosi dovleac crud ,scortisoara ,miez de nuca si zahar dupa gust.

Eu de aceasta data am folosit-o pe cea de a doua…

La noi in Dobrogea dovleacul se foloseste in stare cruda.

Mod de preparare:

Aluatul se imparte in 5 bucati.Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute. Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge cu ulei hartia,dar si aluatul pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa curata.Se intinde aluatul in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa.


Dovleacul se curata de coaja,de seminte si se rade pe razatoarea mare direct pe foaie in functie de cat de generoasa doriti sa fie umplutura.Se foloseste la o placinta generoasa cca 1,5-2 kg dovleac.Deasupra se presara scortisoara ,miez de nuca taiat marunt , zahar dupa gust si se ruleaza la jumatate cu fata de masa,iar apoi se continua rularea usor, din nou si se pune in tava unsa cu ulei foarte bine. Dupa ce se aseaza in tava se ung sulurile de placinta cu putin ulei.

Placinta se taie rece si se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara.


Niciun comentariu: