http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, ianuarie 28, 2010

Racitura de porc

Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate medie)

                                

Ingrediente:


3 picioare de porc
un sfert de cap de porc cu carne
2 urechi
o coada
o ceapa
un morcov
3 foi de dafin
6-7 boabe de ienibahar
5-6 boabe de coriandru
4-5 boabe de piper negru
sare si usturoi dupa gust       
Mod de preparare:

Picioarele,urechile,coada,capul se spala si se razuie foarte bine.Picioarele se pot taia in doua pe lungime,iar capul se portioneaza in bucati mai mici.
Ceapa si morcovul se curata,se spala si se taie pe jumatate.

Carnea se fierbe la foc potrivit , se ia spuma,dupa care se adauga ceapa , morcovul , ienibaharul, coriandrul,piperul,foile de dafin sis are dupa gust.Se poate fierbe si in oala sub presiune.


Dupa ce carnea este fiarta,se scot oasele,se taie bucatele mici si se aseaza pe fundul unor farfurii,castronase…Cine doreste poate aseza si felii de morcov pentru culoare si aspect.

In zeama rezultata se adauga usturoi pisat dupa gust si se incepe vanturarea.Dupa ce s-a vanturat ,se strecoara ,se toarna in farfurii,castronase peste bucatile de carne si se da la rece pentru a se inchega.Carnea trebuie sa fie acoperita foarte bine.


Niciun comentariu: