http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, ianuarie 25, 2010

Sarmale cu carne de porc si vitel in foi de varza dulce

Timp de preparare:
2 ore si 20 minute (complexitate redusa)


Ingrediente:


300 g carne porc tocata
300 g carne de vitel tocata
200 g sorici
3 cepe
3-4 linguri de marar tocat
4-5 linguri orez
pasta de tomate sau suc de rosii
4-5 rosii
sare,piper,condimente(cimbru,tarhon)
piper boabe,3-4 foi de dafin,o crenguta busuioc,o crenguta cimbru
bors
1-2 buc varza proaspata (eu am folosit foi de varza congelate)


Mod de preparare:
 
Varza dulce se spala,se opareste pana se inmoaie in apa cu putina sare si bors(nu trebuie sa se inmoaie prea tare).
Se folosesc intregi sau pe jumatate in functie de marimea foilor de varza.
Eu am scos foile de varza de la congelator,le-am lasat la dezghetat,dupa care am trecut la formarea sarmalelor
Carnea se amesteca cu condimente, sare, piper, marar , ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati.Se toarna putin ulei si putina apa minerala pentru a deveni mai pufoasa compozitia.
Se aseaza carnea pe marginea foii,apoi se intoarce un capat al frunzei peste carne si se ruleaza pana la celalalt capat,marginile frunzei de la capete se introduce in interiorul sarmalei.


Foile ramase se toaca marunt si se folosesc pentru a se aseza un strat pe fundul cratitei ,peste care se aseaza sarmale,sorici,din nou sarmale si tot asa in straturi suprapuse,ultimul strat fiind de varza tocata.Deasupra se pun boabe de piper,foi de dafin,o crenguta de cimbru,o crenguta busuioc,felii de rosii,pasta de tomate sau suc de rosii dupa gust (personal imi place zeama mai rosie), putina apa fiarta si bors in functie de gust si preferinta.Se lasa sa fiarba la foc mic,iar cand sunt fierte pe jumatate se vor introduce la cuptor pana fierb si se rumenesc foarte bine.Daca sarmalele scad prea mult se mai completeaza cu putina apa fiarta si bors.



Se servesc cu mamaliguta ,ardei iute sau depinde de zona si cu smantana…

Niciun comentariu: