http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, ianuarie 25, 2010

Smochine si capsune in aluat si sos de vin rosu

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)


Ingrediente:
Pentru aceasta reteta am folosit atat smochine cat si capsune congelate.
300 g smochine
300 g capsune

Pentru aluat:
cca 200 g faina
2 oua
150-200 ml lapte
un praf de sare

Pentru sos:
cca o treime din fructe
cca 100 g zahar
un pahar de 100 ml vin rosu
un varf de lingurita cu scortisoara
un praf de nucsoara
3-4 cuisoare

ulei pt prajit

Mod de preparare:
Faina se amesteca cu ouale si laptele,se pune un praf de sare si se amesteca in continuare pentru a obtine un aluat de clatite gros la fel ca la reteta "Rondele de mar in aluat" .Daca doriti ca reteta sa fie de post faceti un aluat de clatite din apa minerala,un praf de sare si faina...
Se scot fructele de la congelator,se lasa sa se dezghete doar cat se pot desprinde una de cealalta,se sterg foarte bine de apa si se vor folosi asa congelate...Cca o treime din fructe se taie in jumatati sau sferturi,se adauga zaharul, nucsoara, scortisoara, cuisoarele,vinul si se lasa sa fiarba pana se ingroasa putin sosul.

Restul fructelor se trec prin aluat , se prajesc in ulei fierbinte pe ambele parti si se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.


Se servesc impreuna cu sosul de vin si fructele fierte in acest sos.Sunt delicioase atat calde cat si reci... Cine doreste poate orna preparatul final cu frisca...






Cand se folosesc proaspete,dupa ce se spala ,acestea se vor sterge foarte bine de apa si pentru un aspect placut le puteti lasa coditele...

Pofta buna!

Niciun comentariu: