http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, ianuarie 26, 2010

Snitele in mujdei de usturoi

Timp de preparare 30 de minute- Complexitate redusa

Ingrediente:


Putem face snitelele din piept de pasare(pui,rata,gasca,curcan,gaina,rata),carne porc,carne vitel
Acum am folosit cca 300 g carne de porc
2 oua
sare,piper,cimbru,tarhon,busuioc
pesmet
usturoi pentru mujdei

Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Mod de preparare:
Se ia bucata de carne,se spala,se zvanta bine si se portioneaza bucati de cca 1cm grosime.


Se pune o bucata de folie de plastic pe tocator,se aseaza bucata de carne,se inveleste si se bate bine pe ambele parti.La fel se procedeaza cu toate bucatile de carne.

Separat se bat ouale cu condimentele.Fiecare bucata de carne se trece bine prin pesmet - pe ambele parti,apoi prin oul batut din nou prin pesmet si se lasa cca 20-25 de minute la rece.

Se prajesc pe ambele parti la foc potrivit in ulei incins sau se aseaza intr-un vas de yena uns cu putin ulei de masline si se vor coace in cuptorul incins in prealabil cu 5-10 min.inainte.Se rumenesc frumos pe ambele parti.Cele prajite cand sunt gata rumenite pe ambele se scot pe un servetel pentru a absoarbe surplusul de grasime.

Snitelele prajite sau coapte se lasa sa se raceasca, dupa care se taie fasii subtiri.Aceste fasii de snitel se aseaza intr-un castron peste care se va turna dupa gust mujdei de usturoi mai apos si se va lasa cateva minute sa se inmoaie .Se pot  servi si cu mamaliguta.

2 comentarii:

vero spunea...

wow ce bine arata,nu am facut niciodata mujdei de usturoi langa dar voi incerca dupa reteta ta
multumim pentru reteta

valentina ionita spunea...

cu multa placere...incearca cu incredere n-o sa-ti para rau...