http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, februarie 18, 2010

Cartofi prajiti cu sos de rosii si tarhon




Ingrediente:                                                                                                             
1 kg cartofi
7 catei de usturoi (puteti pune usturoi dupa gust)
sare,piper,cimbru,scortisoara dupa gust
4 buc cuisoare
700 ml suc de rosii sau rosii proaspete
2 linguri pasta de tomate sau bulion
un varf de lingurita miere de albine sau zahar
un varf de lingurita de otet de mere
tarhon dupa gust (am folosit tarhon congelat)
apa fiarta in functie de cat de zemos doriti sa iasa 
preparatul final 


Mod de preparare:

Cartofii se curata de coaja,se spala ,se zvanta ,se taie pai si se prajesc .
Usturoiul se curata si se taie marunt.Tarhonul daca este proaspat se spala si se rup frunzulitele cu mana (nu se taie niciodata cu cutitul deoarece ii dispare aroma),iar daca este congelat se dezgheata,se scurge de apa si se rup frunzulite tot cu mana.


Daca folositi rosii proaspete,acestea se spala,se taie bucati ,se fierb,dupa care se trec prin strecuratoare si se foloseste sucul de rosii obtinut...
Intr-o cratita punem sucul de rosii,pasta de tomate sau bulionul,usturoiul taiat marunt,mierea de albine sau zaharul,otetul,cuisoarele,sare,piper,cimbru,scortisoara dupa gust si se fierbe la foc mic.Cand a dat in clocot se adauga cartofii prajiti,se amesteca usor,se adauga apa fiarta dupa gust si se mai dau in 2-3 clocote.Spre final se adauga tarhonul si se opreste focul...















Este un preparat delicios pentru perioada postului.

Niciun comentariu: