http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, februarie 16, 2010

Ceapa fiarta in vin rosu


Ingrediente:

Se serveste ca si garnitura la diferite preparate din carne ...

4 buc ceapa uscata rosie

4 buc ceapa uscata alba

un fir de praz

100 g unt

2 lingurite de zahar sau o lingurita miere de albine

250 ml vin rosu

250 ml apa

o legatura patrunjel verde(am folosit patrunjel congelat)

50 ml de otet aromat - Daca nu aveti preparat in casa se gaseste la supermarket

sare,piper dupa gust

Mod de preparare:
 
 Ceapa se curata,se spala si se foloseste intreaga,iar prazul se curata,se spala si se taie fasii lungi si subtiri.


Intr-un vas punem untul,zaharul(mierea de albine), vinul, patrunjelul,apa si se pun la fiert.Adaugam si ceapa si fierbem cu vasul acoperit cca 25-30 de minute la foc mic pana se inmoaie ceapa,iar lichidul a inceput sa scada.

Se opreste focul,se scoate patrunjelul,se strecoara daca este cazul si se adauga otetul aromat, sare,piper dupa gust,fasiile de praz si se mai fierbe cateva minute impreuna cu prazul.



Se serveste ca si garnitura la diferite preparate din carne ...
 

Niciun comentariu: