http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, februarie 08, 2010

Dorada gustos si exotic in crusta de sare



Ingrediente:


5 buc.dorada

4 kg sare grunjoasa

zeama de lamaie,ulei de masline
 
Mod de preparare:
 
Pestii se curata de intestine si grasime,iar solzii nu se indeparteaza.Se spala si se sterg bine.
Intr-o tava se aseaza un strat de sare grunjoasa , ca un pat de cca 3 cm grosime,asezam pestii si ii acoperim complet cu un strat de sare de cca 2-3 cm.Introducem tava la cuptor,iar cand incepe sarea sa devina aurie este gata.Dureaza cam 2 ore.







Trebuie sa aveti multa rabdare pentru a indeparta crusta de sare si multa atentie pentru a scoate pestii intregi,cu tot cu piele.


Crusta de sare se desface de jur imprejurul tavii cu ajutorul unui cutit,iar cu un ciocan de batut friptura(snitelele) se bate usor, usor deasupra pentru
a crapa crusta de sare si tot asa pana scoatem pestii

pe care ii asezam pe un platou curat.


Pestii isi iau sare exact cat au nevoie ,iar la servire se indeparteaza pielea si oasele , servindu-se cu zeama de lamaie si stropiti cu putin ulei de masline.
Dorada este un peste oceanic foarte rar cu carnea alba,gustoasa insa acum se creste mult in crescatorii si de aceea are un pret putin mai ridicat.Dar,merita sa ne satisfacem pofta sau curiozitatea culinara macar o data,nu?

2 comentarii:

pansy spunea...

foarte buna dorada,este dintre pestii mei preferati

valentina ionita spunea...

ma bucur ca iti place...este tare gustos intr-adevar..