http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, februarie 02, 2010

Pachetele din frunze de vita pentru aperitiv

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:


10 foi de vita mari (Am folosit frunze de vita oparite si congelate...)  

10 felii de branza de capra
                                                                       
10 felii de cascaval

10 rondele ceapa rosie

10 felii slaninuta,sunculita
                                                                                                              
10 felii kaizer,bacon sau costita afumata

un pahar vin alb

ulei de masline

sare,piper


Pentru sosul de rosii cu busuioc:                    


2 - 3 rosii

2 catei de usturoi

sare,piper,busuioc dupa gust

ulei de masline





Mod de preparare:

Pe fiecare frunza de vita se aseaza cate o felie de branza,o felie de cascaval si se impaturesc,impacheteaza bine formandu-se pachetele.In cazul in care fruzele sunt mai micute,mai subtiri se pot folosi chiar doua...


Pachetele unse bine cu ulei de masline se aseaza intr-un vas de yena uns cu ulei de masline.Deasupra la fiecare pachetel se aseaza cate o rondea de ceapa rosie,se toarna in tava vinul,se presara sare,piper si se introduce la cuptor.


Din cand in cand se stropesc cu sosul din tava,iar cand sunt aproape gata se aseaza deasupra bucatile de slaninuta, sunculita,kaizer sau costita si se lasa sa se rumeneasca si carnita.Daca sosul a scazut prea mult se mai adauga putin vin sau apa calda.



Se aseaza pe platou si se serveste cu sos de rosii cu busuioc...


Sosul de rosii cu busuioc :

Rosiile se spala si se taie in cubulete micute.Peste rosii se pune usturoiul tocat marunt,se potriveste de sare,condimente,ulei de masline dupa gust.




















                                                                                                              



2 comentarii:

pansy spunea...

si asta e grozava ,am s-o incerc la vara,ca acum nu mai am frunze

valentina ionita spunea...

pansy poti cumpara din piata frunze de vita conservate sau daca ai la congelator...eu am folosit congelate...