http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, februarie 16, 2010

Placinta rulata cu branza si Turta in foi


Ingrediente:                                                                              

Pentru aluat :

o cana apa calda

jumatate cana cu ulei

un praf de sare

faina  Dobrogea cat cuprinde pentru a iesi un aluat bun de intins foile

Pentru umplutura puteti folosi orice tip de branza sau sa combinati tipurile de branza cum doriti .

Eu am folosit:                                                                      

400 g branza dulce                                            

300 g cas dulce
300 g telemea vaca fara sare

4 oua

1 pliculet zahar vanilat,6 linguri de zahar (imi place sa fie mai putin dulce)

unt sau ulei pentru uns foile si tava

1 ou pentru uns placinta

zahar pudra pentru ornat



Mod de preparare:
 
Toate ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta foarte bine.Aluatul se imparte in 5 – 6 bucati (depinde de tavile pe care le folositi). Fiecare bucata se framanta din nou cateva minute.
 

Se intinde ca o turtita pe o hartie de copt si se unge cu ulei hartia,dar si coca pentru a nu crapa.Pe masa se intinde o fata de masa sau musama curata.Se intinde aluatul in mana,se face mai mare si se trage cu mana pe masa.

Se aseaza umplutura pe mijlocul foii unse cu unt sau ulei,se impatureste si se ruleaza la jumatate cu fata de masa, iar apoi se continua rularea din nou si se pune in tava unsa cu ulei sau cu unt topit foarte bine. La fel se procedeaza si cu celelalte foi.


Sulurile astfel obtinute dupa ce se aseaza in tava se ung cu ou batut pentru stralucire ,se cresteaza la suprafata ca si cum s-ar portiona,s-ar delimita portiile. Se tin la cuptor pana se rumenesc si devin aurii.
 
Dupa ce se scoate tava din cuptor se acopera cca 10 minute cu un prosop curat,dupa care se presara zahar pudra si se taie cand s-a mai racorit…


Daca va ramane putin aluat faceti o turta in foi...La noi in familie este deja traditie...

Aluatul ramas se intinde cu mana,se unge cu  putin unt topit sau ulei in strat subtire,se impacheteaza,se intinde din nou cu mana,se unge si tot asa se repeta operatiunea de vreo 6-7 ori ,dupa care  se aseaza intr-o tavita.Se unge deasupra  cu ou batut si se introduce la cuptor pana se rumeneste frumos...

Niciun comentariu: