http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

duminică, februarie 07, 2010

Snitele din burta de vita prajite sau coapte la cuptor

Ingrediente:


1 kg burta de vita

jumatate morcov,cateva felii de albitura,jumatate ceapa,cateva boabe de piper,o frunza de dafin

pesmet

ulei pentru prajit sau pentru uns tava daca se coc in cuptor

4 oua

sare,piper,cimbru

Snitelele se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor...Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...

Mod de preparare:

 Daca folositi burta proaspata ,aceasta se spala,se curata bine de grasime,de pielite si se freaca cu putin malai amestecat cu sare mare pentru a se albi,dupa care se va tine in apa rece cu cateva bucati de ceapa si o lingura de otet pentru a dispare ” mirosul specific de stomac” cca 15-20 de minute,dupa care se clateste bine cu apa calduta schimbandu-se apa de 2-3 ori.


Daca folositi burta cumparata de la supermarket,aceasta este deja curatata in cea mai mare parte…Doar trebuie spalata bine si indepartate eventualele pielite si grasime…

Eu fierb burta in oala sub presiune si pun in acelasi timp la fiert cu burta pentru gust jumatate de morcov, cateva feliute de albitura,jumatate ceapa,o frunza de dafin,cateva boabe de piper si las sa fiarba la foc mic o ora si jumatate dupa ce au inceput sa iasa primii vapori de aburi.


Burta fiarta dupa ce s-a racit foarte bine se portioneaza bucati.

Separat se bat ouale cu sare,piper si cimbru dupa gust.Fiecare bucata de burta se trece bine prin pesmet pe ambele parti,apoi prin oul batut , din nou prin pesmet si se lasa cca 15 - 20 de minute la rece.


Se prajesc pe ambele parti la foc potrivit in ulei incins sau se aseaza intr-un vas de yena uns cu putin ulei de masline si se vor coace in cuptorul incins in prealabil cu 5-10 min.inainte.Se rumenesc frumos pe ambele parti.Cele prajite cand sunt gata rumenite pe ambele se scot pe un servetel pentru a absoarbe surplusul de grasime.



In ambele cazuri vor iesi intre crocant si fraged si se pot servi cu orice fel de garnitura(piure de cartofi, crochete de cartofi,piure de conopida,piure de broccoli, cartofi natur, legume fierte, cartofi prajiti)si alaturi de salata preferata .














Sunt delicioase!!!

Niciun comentariu: