http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, martie 05, 2010

CE TREBUIE SA STITI DESPRE UNELE ALIMENTE

UNTUL
Mirosul si gustul untului ranced dispare daca se framanta in lapte dulce ,iar apoi se spala in apa rece curata.
Cand doriti sa folositi untul pentru prajit trebuie sa adaugati cateva linguri de ulei pentru a nu se inchide la culoare...

BRANZA

O branza mai veche, mai tare se va inmuia daca se inveleste intr-u prosopimbibat in vin alb si se pastreaza la rece timp de o ora...

Branza uscata se improspateaza daca se tine cateva ore in lapte dulce...

ULEIUL


Uleiul nu va sari in tigaie daca adaugam un varf de cutit de sare.

OUALE


Vechimea oualelor se controleaza prin introducerea acestora intr-o solutie de apa sarata din 125 g sare la un litru de apa.
Ouale mai vechi de o saptamana vor pluti,vor sta la suprafata  in aceasta solutie.
Albusul de ou se poate pastra in frigider timp de doua zile intr-un recipient bine acoperit.In lipsa frigiderului se pastreaza maximum 5-6 ore.
Galbenusul de ou poate fi conservat mai multe zile daca este pastrat acoperit cu ulei deasupra intr-un recipient bine acoperit.

LAMAIA

Zeama de lamaie se dubleaza daca inainte de stoarcere tinem lamaile cateva secunde in apa calda.

Niciun comentariu: