http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, martie 23, 2010

PIURE DE URZICI CU MAMALIGUTA


Ingrediente:                                                                 


3 gramajoare de urzici

o ceapa

zeama de la o jumatate de lamaie

usturoi pisat dupa gust

2-3 linguri ulei de masline
                                                                                               
sare, piper dupa gust

2 linguri faina

o lingura malai

o lingura marar tocat

zeama in care au fiert urzicile nu se arunca

Mod de preparare:

Urzicile se aleg si se spala foarte bine .Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu ceapa tocata marunt, dupa care se strecoara,se toaca si se freaca bine cu lingura de lemn sau se paseaza cu blenderul pana se obtine o pasta.

Intr-o cratita se rastoarna pasta obtinuta prin pasarea urzicilor si a cepei ,se adauga o lingura de malai,se amesteca,apoi se toarna faina diluata in putina zeama de la urzici si se pun pe foc la flacara mica sa fiarba. Se freaca bine pentru a nu se forma cocoloase si se mai lasa la fiert 2-3 clocote, amestecandu-se incontinuu pana se leaga bine si devine ca o ciulama.


 
 
In functie de consistenta dorita se mai poate turna cate putina zeama .


La final se adauga zeama de lamaie, usturoiul pisat dupa gust,uleiul,mararul tocat ,se potriveste de sare, piper.

Se poate servi cald sau rece cu mamaliguta.
 
 

4 comentarii:

Bucataras spunea...

Excelenta reteta. Week end-ul trecut ne intorceam de la Sinaia si am cumparat si noi urzici de pe marginea drumului...

valentina ionita spunea...

Multumesc mult...Sunt intr-adevar gustoase si foarte sanatoase...

pansy spunea...

arata bine urzicile tale.din pacate eu personal nu mananc,e unul din putinele lucruri pe care nu le pot manca.mirosul acela de la fiertura imi face rau.dar sunt foarte sanatoase.cred ca s-ar pastra mai mult din calitatile lor,daca le-ai fierbe la abur.

valentina ionita spunea...

sunt tare gustoase si sanatoase,iar noua ne plac foarte mult...
Nu se fierb la abur urzicile deoarece zeama lor se foloseste la prepararea acestora,iar zeama care ramane este foarte sanatoasa sa se bea dimineata pe stomacul gol,ceea ce si facem...Are foarte multe calitati terapeutice...Pupici...