http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, martie 05, 2010

UNITATI DE MASURA UTILE IN BUCATARIE



Sunt situatii in care ne este mai usor sa masuram cu lingura,cu o lingurita sau un pahar,nu?
Incerc sa va ajut cu masurile aproximative pe care le folosesc eu... poate va vor fi de ajutor....


Un ou proaspat cantareste cca 50-60 g
Unt de marimea unui ou 60 g
Unt de marimea unei nuci 20 g
O cescuta de cafea plina cu ulei 60 g                

Cand se prepara aluaturi  fara zahar de regula se adauga o lingurita de sare la 1 kg de faina   


La aluaturile dulci se adauga jumatate lingurita cu sare la 1 kg de faina


La 1 kg de carne tocata se adauga cca o lingurita de sare   
O lingurita de sare la 3-4 pahare de apa pentru fiert legume,peste,papanasi




ALIMENTE
UN PAHAR OBISNUIT DE 250 cm3
FAINA

125 g
ZAHAR TOS

200 g
ZAHAR PUDRA

180 g
SARE FINA

220 g
GRIS

200 g
FASOLE BOABE

220 g
PESMET

125 g
NUCI MACINATE

200 g
LAPTE PRAF

120 g
UNT,MARGARINA SAU UNTURA TOPITA
240 g
SMANTANA

250 g
BULION

220 g
APA,LAPTE,VIN

250 g




ALIMENTE
O LINGURA OBISNUITA PLINA
O LINGURITA OBISNUITA PLINA
FAINA

25 g
10 g
ZAHAR TOS

30 g
12 g
ZAHAR PUDRA

25 g
10 g
SARE FINA

30 g
12 g
GRIS

25 g
8 g
OREZ

25 g
-
PESMET

15 g
5 g
NUCI MACINATE

25 g
-
LAPTE PRAF

20 g
5 g
UNT,MARGARINA SAU UNTURA
20 g
Unt topit 5 g
SMANTANA

25 g
5 g
BULION

25 g
10 g
APA,LAPTE,VIN

15 g
5 g

Niciun comentariu: