http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, martie 05, 2010

ZACUSCA CASEI



 

Ingrediente:

5 kg vinete
2 kg ardei gras rosu,capia rosu sau gogosari rosii
2 kg rosii sau suc de rosii
1 kg ceapa
1 l ulei(puteti pune si mai putin daca nu va place prea grasa)


Optional puteti adauga si 2-3 morcovi rasi sa dea dulceata si ciuperci

 
Eu de regula prepar  separat cate putin din fiecare .



 
Mod de preparare:

Vinetele si ardeii se coc si se curata,rosiile se oparesc si se decojesc,ceapa se curata si se toaca marunt.
Uleiul se pune la incins,se adauga ceapa adaugandu-se cate putina apa pentru a incepe sa fiarba.Urmeaza rosiile tocate marunt sau sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba.Dupa care se adauga ardeiul tocat si se lasa sa fiarba.



Spre sfarsit se pun vinetele,condimente dupa gust(sare,piper,cimbru,tarhon,busuioc,ienibahar - ce aveti prin casa).



Zacusca se fierbe la foc mic,amestecandu-se mai des pentru a evita lipirea pana cand uleiul se ridica deasupra si se obtine consistenta dorita.


Eu pastrez acum zacusca si  in cutiute din plastic la congelator.Se pastreaza foarte bine.
Puteti sa fierbeti borcanele si la bain marie 2 ore si daca doriti le mai puteti introduce si la cuptor pentru prinde o crusta deasupra(pentru a fi protejata compozitia impotriva mucegaiului).Se capseaza si se leaga bine borcanele pentru iarna.
Dumneavoastra alegeti metoda de pastrare!!!!

Niciun comentariu: