http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, aprilie 01, 2010

PREGATIRI PENTRU SARBATORILE PASCALE

Jertfa Mantuitorului Iisus Hristos,rastignirea Sa pe cruce,inmormantarea si Invierea dupa 3 zile sunt motive de reflexive asupra vietii noastre prezente si viitoare si trebuie sa acordam sarbatorilor Pascale importanta cuvenita.

Va doresc sa aveti parte de o primavera frumoasa si bogata,pace si liniste sufleteasca si implinirea tuturor visurilor voastre.

In fiecare an in Joia Mare din  saptamana Patimilor impodobesc un pomisor ,vopsesc ouale si pregatesc cate un ou de ciocolata pentru fiecare ...S-a creat deja o traditie,un obicei in familia noastra...Pentru impodobirea pomisorului fiecare vine cu cate o idee, aduna crengute inverzite si inflorite din cpaceii din fata blocului ,iar finalul sper sa va placa si voua...








Sper  sa va placa pomisorii mei !!!

Anul acesta este primul an cand vopsesc si altfel ouale decat in culoarea rosie...Bunica si mama vopseau ouale numai in culoarea rosie si natural cu ceapa si sfecla,eu am pastrat traditia si sper din tot sufletul sa o duca mai departe fiica mea......

Ingrediente:

oua (de gaina,rata,gasca,curca,prepelita)
1.Prima varianta
foi de ceapa rosie, cu cat mai multe cu atat mai bine
foi de ceapa alba
sfecla rosie
diferite frunzulite
putin otet
2.A doua varianta

hartie creponata
otet
Mod de preparare:

La tara, bunica mea Dumnezeu sa o ierte ,vopsea ouale intr-un mod inedit si natural.Folosea foi de ceapa rosie,foi de ceapa alba si felii de sfecla rosie.Mama mea a continuat traditia,eu o continui de ani de zile si sper din tot sufletul ca si fiica mea sa procedeze la fel.

Ouale se spala bine cu apa si detergent si se clatesc la fel de bine.Se sterg sau se lasa sa se usuce. Apoi,fiecare ou se uda pe locurile unde se aplica frunzulita sau frunzulitele dupa modelul dorit. Fiecare ou se coase sau se leaga intr-o bucata de ciorap subtire sau tifon. Un ciorap ajunge pentru destule oua. Ouale se pun la fiert intr-o oala impreuna cu frunzele de ceapa rosie si sfecla rosie taiata feliute.Sa turnati si cateva linguri de otet.Ouale se fierb dupa preferinta moi sau tari.Dupa ce au fiert se lasa cateva ore sau chiar pana a doua zi in oala si apa in care au fiert pentru a prinde culoarea.Se scot ,se despacheteaza usor si se ung cu slaninuta sau cu putin ulei pentru aspect.
In acelasi mod ,dar fara frunzulite vopsesc si oua de prepelita.Ies foarte frumoase,sunt sanatoase,iar in cosulet arata uluitor,troneaza ca niste regine.
Intotdeauna de Paste pregatesc si salata de oua.
O sa gasiti si reteta de salata de oua daca doriti,dar o sa devina si la dvs o obisnuinta a meniului de Pasti si nu numai.
2.Fiecare ou se infasoara in hartie creponata de o singura culoare sau se taie fasii din mai multe culori,se unesc si se infasoara fiecare ou individual,dupa care se introduce intr-o bucata de tifon si se fierb in functie de cum doriti sa obtineti ouale (moi,tari...)









Aseara mi-a facut surpriza sotul meu si mi-a adus doua oua de strut...Numai mancasem de mult si fiindu-mi pofta mi-a satisfacut aceasta pofta...
Unul l-am vopsit deja,urmand ca pe celalalt sa-l vopsesc de Inaltare...
Haideti sa vedeti si voi ce a iesit,dar abia astept sa-l spargem si sa-l papam...





Am pregatit si vasul cu un ban de argint,un ou rosu,un fir de iarba si un fir de busuioc pentru dimineata sa ne spalam pe fata pentru a fi tot anul sanatosi si imbujorati...

9 comentarii:

Mihaela Abu El Shaikh spunea...

Draga Valentina,
Iti doresc Sarbatori de Pasti speciale impreuna cu familia ta si multa, multa sanatate.
Super decoratiile tale de Pasti si pomisorul.
Ca de obicei esti o inspiratie pentru noi toate de pe gustos.ro.
Azi ,in drum spre cabinet ,imi voi lua cateva crengute sa le impodobesc la fel ca tine.
Mihaela

valentina ionita spunea...

Iti multumesc din suflet Mihaela pentru gandurile bune si ma bucur ca ti-a placut pomisorul meu...
Iti doresc sarbatori cu bine,sanatate si numai impliniri pe toate planurile...Pupici...

pansy spunea...

Hristos a inviat ! sar batori fericite si multa sanatate !

pansy spunea...

un premiu pentru tine la mine pe blog !

valentina ionita spunea...

Multumesc pentru urari si pentru premiu Pansy ...Hristos a Inviat!

pansy spunea...

adevarat a inviat ! tare as vrea sa te vad bantuid macar pe aici prin spatiu! da semne !zoe fii macar tu barbata daca noi nu putem fi !cred ca ai sa-ti gasesti mai multi prieteni pe aici decat pe gustos.sau cel putin la fel de multi.
te astept !

valentina ionita spunea...

Multumesc mult Pansy...
Trec printr-o perioada foarte grea a vietii mele,sunt lipsita de vlaga,de putere si nu stiu cand si daca voi putea sa mai imi revin...

pansy spunea...

valentina,draga mea te astepat un premiu special la mine pe blog

Gabriela spunea...

Mama ce ou mare!,inca nu am avut ocazia sa vad si sa mananc ou de strut.trebuie sa fie tare bun si consistent!Si pomisorul super tare!!!