http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, mai 03, 2010

4 MAI ZIUA MONDIALA A ASTMULUI BRONSIC

Din anul 1998 Ziua Mondiala a Astmului are loc in fiecare an in prima zi de marti a lunii mai.


Acest eveniment este organizat de G.I.P.A – Initiativa Globala pentru Astm pentru a imbunatati tratamentul astmului in intreaga lume.
In acest sens in intreaga lume se vor distribui materiale ,se vor efectua testari gratuite (spirometrie si radiografii pulmonare).
Tema din acest an este “Puteti controla astmul bronsic” care inseamna mai putine spitalizari,diagnosticarea,tratarea,gestionarea astmului bronsic la timp si cu mai multa seriozitate atat din partea medicilor cat si din partea pacientilor.
In ultima perioada au aparut tratamente cu eficienta demonstrate clinic ,iar majoritatea celor care sufera de astm bronsic pot obtine si mentine rezultate bune,o viata normala si un control al bolii in conditiile unui diagnostic corect si a unui tratament adecvat…


Din anul 2005 am fost diagnosticata cu astm bronsic,iar de atunci tratamentul este nelipsit.In ciuda faptului ca astmul bronsic este o boala cronica si nu se poate vindeca,simptomele pot fi controlate prin medicamente(sprayuri) cu administrare inhalatorie,dar si medicamente administrate pe cale orala.Personal colaborez foarte bine cu medicul specialist la care sunt luata in evidenta si avem o schema de tratament bine pusa la punct,iar astmul este controlat foarte bine.


Din cauza altor complicatii pe care le am ,astmul mai scapa de sub control si atunci devine mai agresiv, frecventa si durata crizelor se modifica pe o perioada mai lunga de timp. In acest caz tratamentul este mult mai sever pentru a se trata aceste episoade si pentru a iesi din criza.

Niciun comentariu: