http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

sâmbătă, mai 29, 2010

IAURT PREPARAT IN CASA


Ingrediente:


2 l de lapte proaspat de vaca

maia formata din 100 g iaurt, 4 lingurite smantana. Smantana va face ca iaurtul sa devina mult mai dens si mai cremos.

Important este ca pentru maia sa folosim iaurt si smantana preparate tot in casa.

 
Iaurtul preparat in casa este mai curat,mai ieftin,iar placerea de a oferi celor dragi un produs sanatos este extraordinara.


Personal imi place sa pregatesc iaurtul din orice tip de lapte - de vaca,de oaie,de capra,de bivolita sau chiar din lapte vegetal in perioada postului.

Iaurtul de casa se poate obtine atat din laptele fiert cat si din lapte nefiert.

De cand am avut ghinionul sa ma imbolnavesc,prepar iaurtul numai din lapte nefiert , neprocesat termic, astfel ramanand intacte vitaminele, calciul, potasiul, sodiul ,diureza va creste,astfel rinichii nostri vor fi mai sanatosi, iar digestia va fi mai rapida,ceea ce necesita un efort mai mic pentru stomac. Singurul inconvenient este ca nu poate fi pastrat mai mult de 2-3 zile…

Mod de preparare:
Laptele se va incalzi cateva minute sau cateva secunde in functie de temperatura folosita si se va amesteca cu maiaua formata din iaurt si smantana,dupa care se va acoperi bine si se pastra la cald pana se coaguleaza (6-7 ore),iar prin amestecare trebuie sa aiba o consistenta densa,asemanatoare smantanii.




Daca doriti sa-l preparati din lapte fiert,fierbeti laptele,iar cand se raceste si este caldut procedati exact ca mai sus.

6 comentarii:

maria mihalache spunea...

Felicitari, Valentina !

valentina ionita spunea...

Multumesc mult...

Mari spunea...

Am descoperit astazi ca ai si tu un blog.
Ma bucur ca l-am gasit si-ti promit ca o sa te mai vizitez!
Si eu prepar iaurt in casa. Imi place mult si folosesc aceeiasi reteta ca si tine.
Iti doresc multa sanatate si o duminica frumoasa!

valentina ionita spunea...

Ma bucur tare mult ca si voi faceti iaurtul in casa...O duminica frumoasa si tie...

ema spunea...

si daca nu am mai preparat pana acum iaurt in casa, de unde sa iau pt. maia iaurt preparat in casa? il fac prima oara cu iaurt din comert? sau de la tarani din piata? de unde stiu eu ce pun ei acolo... ca de astea din comert am auzit ca-s facute cu bacterii din flora vaginala si a intestinului gros...nu mai exista iaurturi sanatoase in comert!

valentina ionita spunea...

Ema sa stii ca in piete gasesti la producatori(tarani) iaurt, smantana, lapte,branza ... Cumperi un borcan de la ei si apoi iti opresti din iaurtul preparat de tine...