http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

duminică, mai 30, 2010

Lasatul secului pentru postul Sf. Ap. Petru si Pavel

Astazi se lasă sec pentru Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel. Spre deosebire de celelalte posturi, care au o durată fixă, postul Sfinţilor Apostoli, are o durată variabilă în funcţie de data Paştilor.
De maine 31 mai , crestinii ortodocsi vor intra in postul Sfintilor Apostoli Petru si Pavel si va tine patru saptamani pana pe 29 iunie.


Lasatul secului se refera la lasatul lumii. Sec vine de la seculum, adica lume, si acest lucru trebuie sa ne dea de gandit pentru ca, de fapt, lasatul secului ne cheama si ne aminteste ca noi trebuie sa lasam la inceputul postului, sa lepadam modernitatea, lucrurile lumesti si tot ceea ce tine de lume, si nu de Dumnezeu, asa cum uneori Sfanta Scriptura face diferenta intre lumea aceasta si lumea lui Dumnezeu, lumea cu adevarat spirituala,sa lepadam toate acum la inceputul postului, si poate ca omul ar trebui sa se gandeasca ca cel mai bine este sa renunte la pierderea de timp, la risipirea patimasa in desertaciuni, gandindu-se la acel lucru mare la care ne cheama Dumnezeu. Lasand sec, adica lasand cele ale lumii, vom ajunge intr-o zi cu adevarat sa simtim postul. Este un indemn al reculegerii lasatul secului, al reinnoirii vietii, prin lasarea pacatelor si a intoarcerii spre Dumnezeu.

Pe tot parcursul postului sambata ,duminica şi pe 24 iunie cand sarbatorim Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul va fi dezlegare la peste .

Niciun comentariu: