http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

sâmbătă, mai 15, 2010

SARAMURA DE BIBAN LA GRILL (GRATAR)


Ingrediente:
                                                                           
1,5 kg biban
7 - 8 rosii proaspete sau congelate
3 buc.ardei gras ,capia sau gogosar
1-2 capatani de usturoi sau dupa gust
(se pot pune si cateva fire de usturoi verde)
1-2 buc. ardei iute sau dupa gust
2 linguri ulei de masline
1-2 linguri de otet de mere
o legatura patrunjel
sare,piper,cimbru dupa gust



Bibanul este un peste rapitor ,poate fi pescuit tot timpul anului, chiar si iarna la copca si de aceea putem servi aceasta saramura in tot cursul anului. Este un peste raspandit in apa dulce ,dar si in Marea Neagra ,cu carne alba,gustoasa si dulce, iar icrele de biban sunt o delicatesa.

Mod de preparare:


Acest peste nu se curata de solzi, i se inlatura decat intestinele si branhiile,se spala si se sterge sau se zvanta bine.
In cazul in care bibanii au icre ,dupa spalare icrele se sterg,se sareaza si se  introduc inapoi cu grija in interiorul pestilor ...,hmmm ,un deliciu ...

Bibanii se sareaza si se frig la grill,gratar,plita sau pe o tabla presarata cu sare grunjoasa. Se frig pe ambele parti,dupa care se introduc in saramura fierbinte. Daca frigeti pestele pe plita ,puteti frige si rosiile...Dau un gust aparte saramurii rosiile coapte...



Pentru saramura se adauga intr-o oala  rosiile taiate felii, ardeiul  tocat,ardeiul iute tocat marunt, usturoiul pisat, sare,cimbru si piper dupa gust si se pun la fiert in  cca 1 l  apa si se lasa sa fiarba pana se inmoaie rosiile si ardeiul.

 
Cand sunt fierte se adauga patrunjelul, uleiul,otetul, se mai potriveste de sare,piper,cimbru,se mai adauga apa daca este prea groasa saramura si se mai lasa sa dea in 2-3 clocote.

2 comentarii:

maria mihalache spunea...

Ce asi mai manca si eu o saramura........foarte bine arata.
O duminica placta!

valentina ionita spunea...

Multumesc mult draga Maria...Te astept...O zi buna in continuare...