http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, mai 28, 2010

SARMALUTE CU CARNE DE VITEL IN FOI DE VITA FIERTE IN VIN ALB






Ingrediente:


1 kg carne vitel                                 

3 cepe

2 legaturi marar

4-5 linguri orez(dupa gust)

pasta de tomate

3-4 rosii

sare,piper,condimente(cimbru,tarhon)

Pentru fierberea acestor sarmalute folositi numai vin alb.Nu adaugati bors sau apa.


Mod de preparare:

Frunza de vita se opareste si se foloseste intreaga sau se taie in functie de marimea ei.Se ruleaza cu partea lucioasa in exterior pentru a avea un aspect placut.


Carnea tocata se amesteca cu condimente, sare, piper, mararul si ceapa tocata,orezul spalat foarte bine si curatat de impuritati .Se amesteca foarte bine compozitia si se toarna putin ulei si putina apa minerala pentru a deveni pufoasa compozitia.

Pe bucata de vita se aseaza putina compozitie si se invelesc cu grija sa nu se desfaca in timpul fierberii.

Se aseaza sarmalele in cratita,se adauga feliile de rosii decojite,pasta de tomate.Se toarna vin alb pana sunt acoperite sarmalele.Aceste sarmalute cu carne de vitel sau carne de vita vor iesi extraordinar de fragede si de gustoase fierte in vin.


Se lasa sa fiarba la foc mic pana se inmoaie putin,iar apoi se introduce vasul la cuptor pana sunt fierte si rumenite.Daca mai este cazul se mai completeaza cu vin.
 
Se pot servi dupa preferinta cu iaurt sau smantana.
 
 
 
 
 
 
 

4 comentarii:

maria mihalache spunea...

Valentina, gand la gand cu bucurie..........si eu am "confectionat" astazi sarmalute in foi de vita.......numai ca eu am facut un amestec din carne de vitel cu piept de pui.
Seara buna!

valentina ionita spunea...

Sunt delicioase...Initial am vrut sa fac din carne de porc si vitel,dar sotul a cumparat numai de vitel,asa ca am schimbat si reteta...
Mi-ai dat o idee sa fac si eu carne de pui,dar poate le fac in frunze de stevie si de tei...
Te pup

pansy spunea...

foarte bune sarmalutele.eu nu oparesc niciodata frunzele de vita si ies perfect !

valentina ionita spunea...

Multumesc Pansy...O sa incerc si eu varianta ta...cu frunzele neoparite...