http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, iunie 21, 2010

Compot de corcoduse







Ingrediente:


La 1 l apa se adauga 450 g zahar.

Puteti opta pentru adaugarea conservantului daca locul de depozitare este mai caldut.

Am folosit la prepararea compotului atat corcoduse galbene cat si corcoduse rosii...


Mod de preparare:

Se folosesc corcoduse de culoare galben sau rosu intens, coapte,cu pulpa tare.

1. Pentru servire imediata:

Fructele se curata de codite,frunzulite si se spala.

Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul(cca 10 minute),dupa care se adauga corcodusele si se fierb la foc mic pana da in clocot.Dupa gust se poate adauga zeama de lamaie, scortisoara sau vanilie si se serveste rece .

2. Pentru toamna - iarna:

Fructele se curata de codite, frunzulite se spala si se aseaza in borcane neinghesuite.

Intr-o cratita se pune apa la fiert impreuna cu zaharul pana se leaga siropul (cca 10 minute), dupa care
siropul caldut se pune peste fructe in borcane, acestea se inchid ermetic si se sterilizeaza 20-25 de minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa. Borcanele se invelesc in hartii, iar apa se adauga pana aproape de marginea capacelor.

Borcanele se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se scot din apa, se sterg, se eticheteaza si se depoziteaza.
 
 
 
 

2 comentarii:

Mari spunea...

Valentina, la tine s-au copt corcodusele deja?
Eu abia astept sa se coaca, sa fac compot in fiecare zi. De acum pana la toamna eu beau compot in loc de apa, zilnic din toate fructele de sezon. Si ca sa nu fie prea mult zahar, il indulcesc cu indulcitor.
Deja am inceput cu cirese si visine.
Dar pentru iarna, n-am facut niciodata cu corcoduse. Anul asta o sa incerc, numai sa se coaca corcodusele mai repede!

valentina ionita spunea...

In fiecare an pun foarte multe fructe la congelator...Printre ele se gasesc si corcodusele,iar compotul din fructe congelate este la fel de gustos ca si cel din fructe proaspete...