http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, iunie 21, 2010

Gem de capsune



Ingrediente:
La 2 kg de capsune se folosesc 2 kg de zahar si o lamaie taiata feliute sau cubulete.

Mod de preparare:

 Gemurile se pot prepara din toate felurile de fructe, intregi sau taiate, curatate de coaja sau nu. Fructele trebuie sa fie coapte, sanatoase si se sorteaza, se indeparteaza coditele, frunzele, samburii si urmeaza pregatirea fructelor specifice fiecarui gem.

Capsunele se sorteaza, se indeparteaza coditele, se pune zaharul in straturi alternative peste fructe tinandu-se la rece 2-3 ore pentru ca acestea sa-si lase zeama.


Se pune apoi cratita pe foc si se fierbe gemul la foc potrivit amestecandu-se continuu ca sa nu se prinda de fundul cratitei pana scade lichidul, fructele capata o culoare lucioasa si se va obtine consistenta dorita, deci lichidul este legat cu zaharul si nu va mai fermenta sau mucegai gemul. Spre sfarsit se adauga lamaia, iar cand gemul este gata se ia spuma, se lasa sa se racoreasca putin, se pune in borcane, se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.



Pentru a verifica daca gemul este gata, se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit si fructele sunt fierte inseamna ca este gata.

Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.
 
 

2 comentarii:

maria mihalache spunea...

Foarte buna si aromata aceasta dulceata.
O zi buna!

valentina ionita spunea...

Multumesc mult...Sa ai o zi linistita alaturi de cei dragi.