http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, iunie 17, 2010

SPAGHETE CU LEGUME - DE POST


Ingrediente:


250 g spaghete fara ou (se pot folosi orice fel de paste care nu contin ou)

300 g ciuperci conservate la borcan sau ciuperci proaspete

un dovlecel potrivit

o vanata de marime medie

200 g cascaval vegetal Forma (este singurul care nu contine proteina din lapte)

un ardei gras,capia sau gogosar

2 linguri patrunjel verde tocat

o legatura ceapa verde

o legatura usturoi verde

5-6 rosii

suc de rosii, pasta de tomate sau ketchup dupa gust

ulei de masline

sare,piper,cimbru,busuioc

Mod de preparare:

Spaghetele se fierb in apa cu putina sare si o lingura de ulei de masline .
Intotdeauna pastele se fierb fara capac,iar dupa ce se scurg de apa in care au fiert nu se mai trec prin jetul de apa rece.
Dupa ce spaghetele au fiert, acestea se scurg de apa in care au fiert si se aseaza intr-un castron,platou sau cratita...

Dovlecelul,vanata se spala,se curata de coaja si se taie cubulete micute.Ceapa,usturoiul se curata,se spala si se toaca marunt.Rosiile se spala,se decojesc si se folosesc taiate in jumatati sau sferturi.Ciupercile proaspete se curata,se spala si se tin cateva minute in apa cu otet sau se stropesc cu putina zeama de lamaie inainte de a fi taiate feliute sau cubulete.

Ceapa,usturoiul si ciupercile proaspete se inabusa bine in 3-4 linguri ulei de masline ,se adauga cubuletele de vanata , dovlecel si ardei gras si se lasa sa fiarba. Cand sunt patrunse se adauga rosiile,suc de rosii,pasta de tomate sau ketchup dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic.Spre sfarsit se adauga 100 g cascaval taiat cubulete,se sareaza si condimenteaza dupa gust. Restul de cascaval se pastreaza pentru servire.



Daca folositi ciuperci la borcan ,acestea se adauga in sos dupa ce puneti rosiile.
Inainte sa se opreasca focul se adauga patrunjelul tocat.Daca sosul vi se pare prea gros se mai poate adauga putina apa fiarta sau suc de rosii in sos.


Pentru servire puteti amesteca spaghetele direct cu sosul sau sa adaugati sosul peste spaghete in farfurie.


4 comentarii:

maria mihalache spunea...

Excelente pentru o zi de post si nu numai.
Seara placuta!

valentina ionita spunea...

Ma bucur ca iti place reteta... Pupici

maria mihalache spunea...

M-am intors,Valentina............vin sa te anunt ca o leapsa si cateva premii te asteapta sa le ridici.
O zi si o saptamana minunate!

valentina ionita spunea...

Iti multumesc mult...O zi frumoasa si o saptamana linistita...