http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, iunie 03, 2010

Supa-crema “ecologista” cu crutoane

Fiind in perioada postului m-am gandit sa pregatesc ceva rapid, usor si sanatos...Uitandu-ma prin frigider sa vad ce pot pregati pentru astazi mi-a venit ideea sa prepar ceva rapid,usor si sanatos,iar aceasta supa-crema verde a iesit delicioasa si v-o recomand cu mare drag.

Ingrediente:

2 buc.praz
o legatura ceapa verde
jum.ceapa uscata sau o ceapa mica
o legatura usturoi verde
500 g spanac proaspat sau congelat
1-2 buc. salata verde
1-2 buc.ardei gras sau capia de culoare verde proaspat sau congelat
un borcan de mazare conservata,congelata sau mazare proaspata
patrunjel verde tocat dupa gust
2 linguri ulei
5 felii de paine pentru crutoane
ardei iute

Mod de preparare:


Prazul se curata , se taie capatul alb de la varf şi capatul gros cu multe frunze ,se spala si se taie rondele .Ceapa uscata,ceapa verde si usturoiul verde se curata,se spala si se toaca marunt.Spanacul si salata verde se spala si se lasa la scurs.Ardeiul gras sau capia se spala,se indeparteaza cotorul,semintele si se taie fideluta.Mazarea proaspata sau congelata se spala, se pune la fiert impreuna cu ardeiul, prazul,ceapa si usturoiul. Daca mazarea este fiarta in prealabil (la borcan) se adauga abia dupa ce ardeiul,ceapa si usturoiul au fiert si se mai fierb cateva minute impreuna.In momentul in care mazarea,ceapa,usturoiul ,ardeiul au fiert se adauga spanacul si salata.

 Dupa ce au fiert suficient  se vor pasa foarte bine ,iar supa – crema obtinuta se va strecura pentru a se obtine o   supa - crema fina .Se vor adauga 2 linguri de ulei,sare,piper dupa gust , putina apa fiarta dupa caz  (in functie de consistenta dorita) si se mai reincalzeste putin. La sfarsit se adauga patrunjel tocat dupa gust si se serveste cu crutoane.


Feliile de paine se taie in cubulete mici .Acestea se aseaza intr-o tava si se introduc la cuptor pana se intaresc putin,dupa care se opreste focul si se lasa tava in cuptor 10-15 minute.







Niciun comentariu: