http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, octombrie 12, 2010

PEPENASI MURATI


Si finalul... Au iesit deliciosi...



Ingrediente :

30 kg pepenasi
2 buc.telina
1 kg morcov
3 legaturi frunze telina
2 legaturi marar uscat
2 legaturi tarhon uscat
10 crengute visin
1/2 kg hrean

Pentru saramura :

0 lingura si jumatate sare mare grunjoasa la 1 l de apa . Eu am folosit 28 l saramura .
20 buc. foi de dafin
2 linguri piper boabe
3 linguri boabe de mustar
o lingura boabe coriandru

In cazul in care nu este destul de racoare in locul unde doriti sa depozitati pepenasii , puteti adauga in saramura putin conservant.





Mod de preparare :

Pentru murat se aleg pepeni verzi pana la 1-2 kg si sa aiba coaja tare si sanatoasa. In functie de marimea lor se pot pune in borcane sau in butoaie impreuna cu felii de morcov,telina,hrean ,frunze de telina si de visin, marar si tarhon uscat,piper boabe,boabe de coriandru,boabe de mustar,foi de dafin.Pepenasii se sterg cu o carpa umeda si se lasa putin la zvantat.
Pe fundul butoiului am pus mai intai cateva frunze de telina,crengute de visin,marar si tarhon, felii de morcov, telina si hrean,iar apoi un rand de pepenasi si din nou frunze de telina,crengute de visin ,marar si tarhon,felii de morcov,telina si hrean .


Intre timp se pregateste saramura din o lingura si jumatate sare la 1 l de apa si condimentele mai sus mentionate.Cand sarea este foarte bine topita se toarna saramura foarte calda peste pepenasi si se inchide ermetic butoiul.



Deasupra se pot pune scandurele,o piatra foarte bine spalata sau mai nou sunt in magazine niste dispozitive speciale pentru a-i presa sa stea acoperiti in totalitate de saramura.


Cand incep sa fermenteze,se va forma putina spuma deasupra si de atunci va incepe vanturarea pepenasilor cu un furtun,pentru a agita tot lichidul. Vanturarea se va face la 4-5 zile timp de o luna sau cat dureaza fermentarea si pe urma la 2-3 sapta,mani pentru a nu mai da voie sa se formeze floare la suprafata  si sa ramana saramura limpede.


2 comentarii:

Marcus spunea...

Ziua buna. Care este denumirea acelor dispozitive de presat muraturi sau la ce magazine se gasesc ? Multumesc

Valentina Ionita spunea...

Buna Marcus... Iti scriu linkul unde poti vizualiza aceste prese, dispozitive ...Multumesc mult ...
http://menaj1001articole.ro/index.php?id_product=60&controller=product