http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, octombrie 11, 2010

Salata de gogonele coapte



Ingrediente: 
3 kg de gogonele
3 cepe mari dintre care una rosie
2 linguri otet de mere
sare,piper si ulei dupa gust(200-250 ml)



Mod de preparare:
Am copt gogonelele in cuptorul aragazului la grill . Dupa ce s-au copt,le-am tinut acoperite cu un prosop,iar cand s-au mai racit le-am curatat de pielite si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.



Dupa ce s-au scurs suficient le-am tocat la blender si le-am amestecat cu otet,ulei,sare,piper si ceapa tocata marunt .



Pentru iarna puteti pastra salata in borcane atat cu ceapa cat si fara ceapa,aceasta adaugandu-se doar in momentul servirii.
Borcanele se capseaza bine,se invelesc in ziare,hartii sau carpe si se fierb 30-40 de minute la bain-marie.Daca nu este destul de racoros locul in care se vor pastra borcanele se adauga in salata putina aspirina sau conservant pentru siguranta.


Este o salata extraordinar de gustoasa si binevenita in zilele de post.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Buna ziua! Am si eu o reteta de salata asemanatoare: se coc ardei, rosii si gogonele, se decojesc, ardeiul se curata de seminte, se toaca toate(se maruntesc bine/piseaza/blenduiesc-nu chiar de tot), se potivesc la gust cu sare, putin ulei, ceapa tocata si ceva usturoi pisat, si...pofta buna! Ma bucur sa stiu ca pot sa o conserv si pentru iarna.

Anonim spunea...

Buna ziua! Am si eu o reteta de salata asemanatoare: se coc ardei, rosii si gogonele, se decojesc, ardeiul se curata de seminte, se toaca toate(se maruntesc bine/piseaza/blenduiesc-nu chiar de tot), se potivesc la gust cu sare, putin ulei, ceapa tocata si ceva usturoi pisat, si...pofta buna! Ma bucur sa stiu ca pot sa o conserv si pentru iarna.

valentina ionita spunea...

O sa incerc si varianta ta... Multumiri...O zi buna...