http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

marți, noiembrie 09, 2010

Sfantul Nectarie Taumaturgul, vindecatorul de cancer

In fiecare an, pe 9 noiembrie, crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Nectarie Taumaturgul .Acest sfant s-a nascut la 1 octombrie 1846, in Silivria, un orasel situat in provincia Tracia din nordul Greciei. La botez a primit numele de Anastasie. La varsta de 14 ani se indreapta catre Constantinopol, dornic sa-si continue studiile. In anul 1866, ajunge in insula Chios, unde lucreaza ca pedagog si dascal. La 27 de ani, devine monah  la Manastirea nea Moni, primind numele de Lazar. Dupa un an de zile este hirotonit diacon, primind numele Nectarie.

Dupa ce a absolvit cursurile Facultatii de Teologie din Atena, in anul 1885, pleaca in Egipt. Aici va sluji la Biserica "Sfantul Nicolae“, din Cairo. La 15 ianuarie 1889, patriarhul Sofronie il hirotoneste mitropolit onorific de Pentapolis.
Exilat in Grecia

Din cauza unor slujitori ai Bisericii din Alexandria, care l-au acuzat pe Nectarie ca ar vrea sa ia locul patriarhului, este trimis in anul 1890 in Grecia. Patriarhul Sofronie va da o ordonanta, prin care ii va retrage cinstea arhiereasca. In Grecia, va ajunge director al Seminarului Teologic Ortodox Rizarios.
Renunta la functia de conducator al Seminarului Teologic si intemeiaza , unde ramane pana la sfarsitul vietii. Trece la cele vesnice la 8 noiembrie 1920, dupa ce a indurat timp de un an si jumatate chinurile cancerului. Desi moare din cauza cancerului, el este grabnic vindecator de cancer si de alte boli grave.
Printr-o intamplare minunata, trupul sau este descoperit neputrezit si izvorand mir. La 3 septembrie 1953, sfintele sale moaste au fost scoase din mormant si asezate in biserica manastirii din Eghina, pentru cinstire si binecuvantare. Canonizarea sa a avut loc in 1961, cu zi de praznuire pe 9 noiembrie.
Moastele Sfantului Nectarie in Romania

Crestinii se pot inchina moastelor Sfantului Nectarie la Manastirea Radu Voda din Bucuresti (particele din moastele sale sunt prezente aici din anul 2002), la Biserica "Sfantul Nectarie“ din cartierul Alexandru cel Bun, din Iasi (in anul 2006, la hramul Cuvioasei Parascheva din Iasi, Inalt Preasfintitul Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses si Eghina, a daruit pe 15 octombrie, o particica din moastele sfantului acestei biserici) si la paraclisul Manastirii "Maica Domnului - Bucuria neasteptata“ din Manastirea rupestra Sinca Veche, judetul Brasov (moastele au fost daruite de Manastirea Grigoriu din Sfantul Munte Athos).Moastele Sfantului Nectarie in afara tarii noastre

In manastirea din Insula Eghina (Grecia), sunt prezente moaste ale Sfantului Nectarie; in catoliconul Manastirii Marea Lavra din Sfantul Munte Athos se afla mana stanga a vindecatorului de cancer, iar in Biserica "Sfantul Nectarie" din Charlotte, Carolina de Nord se gasesc particele din moastele sfantului.

Minunile Sfantului Nectarie
Maicile de la Manastirea Sfanta Treime din insula Eghina, venind la spital sa ia trupul Sfantului Nectarie, au scos vesta de pe trupul acestuia si au asezat-o intamplator pe patul vecin, unde era prezent un paralitic. Spre mirarea tuturor, paraliticul s-a ridicat din pat si a inceput sa mearga.

Parintele protosinghel Matei Bilauca, staret al manastirii din Sinca Veche, povesteste: "A venit la noi o batranica din Brasov cu niste hainute de-ale nepotelului ei si ne-a rugat sa il pomenim pe baietel ca are o tumoare la cap si a doua zi trebuia sa fie operat la Spitalul Fundeni. I-am miruit hainutele cu ulei de la candela de langa moastele Sfantului Nectarie si am indemnat-o sa aiba nadejde la Sfantul. A doua duminica a venit sa-mi spuna ca in ziua cand trebuia operat baietelul, doctorii au constatat la tomograf ca tumoarea nu mai exista“.

Sunt nenumarate marturii ale celor ce au fost vindecati de diferite boli prin ajutorul primit de la Sfantul Nectarie. Aceste minuni sunt consemnate in mai multe volume despre viata Sfantului Nectarie.


Acum cateva luni,chiar dupa Sarbatorile Pascale veneam de la spital si ca de obicei fiind in drumul meu m-am oprit la Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril cunoscuta si sub numele de Capela Militara din Constanta,
unde l-am intalnit chiar pe Parintele paroh Morlova Nicusor. Acesta m-a ascultat,m-a incurajat ,mi-a dat binecuvantarea , iar la sfarsit m-a intrebat daca am incercat sa ma rog si la Sf.Nectarie.Cu toata rusinea care m-a cuprins in acel moment a trebuit sa-i marturisesc parintelui ca nu m-am rugat la Sf Nectarie niciodata si in plus nici macar nu stiam de existenta acestui sfant.
Dupa aceasta marturisire parintele mi-a spus cu multa blandete ca nu am de ce sa ma rusinez,ca niciodata nu este tarziu sa ne indreptam cu adevarat spre credinta,spre rugaciunile adevarate spuse din suflet si timp indelungat ,cu suflet zdrobit,cu mintea concentrata si nu cu vorbarie goala. M-a sfatuit sa ma rog continuu la Sf.Nectarie. Asa am aflat ca Sf.Nectarie Taumaturgul este unul dintre cei mai iubiti si mai cautati sfanti. Pe langa faptul ca este un sfant contemporan,un sfant al secolului nostru (01 octombrie 1846 - 09 noimenbrie 1920),el atrage indeosebi prin multimea minunilor savarsite,atat in timpul vietii sale,cat si dupa adormirea sa intru Domnul.Canonizarea sa ca sfant al Bisericii Ortodoxe a avut loc in anul 1961 si este praznuit la data de 9 noiembrie,ziua adormirii sale.

Foarte multi credinciosi care s-au inchinat la Sfintele Sale Moaste aflate la Manastirea Sfanta Treime din Eghina au plecat vindecati sufleteste si trupeste ,iar prezenta Sf.Nectarie este adanc simtita tot timpul de cei aflati in impas de suferinta sau de boala;
Sf.Nectarie a vrut ca dupa adormirea sa , fiecare biserica care s-a construit in cinstea sa sa aiba cate o particica din sfintele moaste spre inchinare ...Acest lucru s-a intamplat abia dupa aproape douazeci de ani de la adormirea sa,pronia divina a permis desfacerea trupului si indeplinirea dorintei Sf. Nectarie.

Parintele Motosca Nicusor mi-a daruit o carte scrisa chiar de dansul despre viata si minunile savarsite de Sf.Nectarie.

Am citit aceasta carte si mi-am pus speranta ca Sf.Nectarie isi va intoarce fata spre mine si familia mea deoarece avem mare nevoie de ajutor in aceasta perioada.

Afland ca in Bucuresti la Manastirea Radu Voda se gasesc o parte din Moastele Sf.Nectarie l-am trimis imediat pe sotul meu sa se roage pentru familia noastra,pentru iertarea pacatelor stiute si nestiute,sa primim mila si tot ajutorul, toata minunea pe care o poate savarsi pentru familia noastra. In luna iulie cand am fost internata la Bucuresti am reusit sa ajung personal sa ma rog la Moastele Sf Nectarie,am cumparat o icoana la care ma rog in fiecare zi si chiar mi-au fost ascultate rugile.


Parintele duhovnic Ciprian Pricop de la Biserica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul din Constanta m-a ajutat foarte mult in aceasta perioada dificila si am invatat  ca rugaciunea trebuie facuta din suflet,cu smerenie,cu pocainta , sa nu ne indoim nici macar o clipa de puterea rugaciunii  si astfel rugile,ajutorul si binecuvantarile se vor face simtite imediat.

sursa: www.calendarcrestinortox.ro

2 comentarii:

Dana spunea...

Doamne ajuta! M-am oprit sa te salut pentru ca esti din Constanta, dar mai ales pentru ca il iubesti pe Sf Nectarie. Poate stii de slujba de diseara de la Sf. Nectarie Constanta.Daca nu, vezi detalii aici http://fiifericit.blogspot.com/2010/11/14-noiembrie-2010-in-constanta-lumina.html

valentina ionita spunea...

Multumesc mult Dana...Imi pare nespus de rau ca nu am stiut.Te pup