http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

luni, noiembrie 08, 2010

SFINTII ARHANGHELI MIHAIL SI GAVRIIL


La multi ani,sanatate ,bucurii si impliniri pe toate planurile  tuturor sarbatoritilor zilei de astazi ...

Soborul Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil este praznuit pe 8 noiembrie. S-a ales data de 8 noiembrie pentru praznuire deoarece in religie cifra 8 ,ca de altfel si cifra 7 inseamna vesnicie... Sfintii Mihail si Gavriil sunt cei care duc la indeplinire porunca milei si a dreptatii lui Dumnezeu. 

Sfantul Arhanghel Mihail este reprezentat in iconografie in haine de ostas, avand in mana o sabie de foc. Este randuit de Dumnezeu ca dreptatea Sa sa biruiasca in istoria mantuirii. El este cel care, in momentul caderii unor ingeri a strigat: Sa stam bine, sa stam cu frica, sa luam aminte!, restabilind ordinea. Potrivit Traditiei, la judecata de la sfarsitul chipului acesti lumi, mortii vor invia la glasul trambitei sale.

Sfantul Arhanghel Gavriil este purtatorul vestii milei dumnezeiesti fata de oameni. El a vestit ca Fiul lui Dumnezeu Se va intrupa din Fecioara Maria pentru mantuirea neamului omenesc.

In icoane apare in vesminte sacerdotale, purtand in mana ori un crin, semnul vestii celei bune, ori o sfera cu insemnele lui Hristos, aratand ca el este mesagerul mantuirii umanitatii. 

Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, pe care Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe 8 noiembrie, sunt patronii spirituali ai Jandarmeriei Romane. Motivul pentru care Jandarmeria Romana i-a ales pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil sa ii ocroteasca este faptul ca cei doi conducatori ai ostilor ceresti sunt simboluri ale luptei impotriva raului.
Din vechime se spune ca exista 7 arhangheli MIHAIL, GAVRIIL, RAFAIL, VARAHIL, GUDIIL, SALATEIL, URIIL si toti ar trebui sa fie sarbatoriti cum se cuvine. 
Arhanghelii sunt numiti marii purtatori de vesti bune, ei fiind cei care au vestit-o lumii pe cea mai mare si mai slăvită dintre acestea. Slujirea lor constă în descoperirile făcute profetiiilor, cunoasterea , intelegerea voii lui Dumnezeu pe care o primesc de la îngerii celor mai înalte Cete si pe care le vestesc celor mai mici, anume Îngerii, iar prin acestia, oamenilor. Sfântul Grigorie Dialogul spune că arhanghelii îi întăresc pe oameni în credintă, luminându-le mintile cu lumina întelegerii Evangheliei si descoperindu-le adâncile taine ale credintei.


SURSA : www.crestinortodox.ro

Niciun comentariu: