http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, decembrie 17, 2010

PLACHIE DE CRAP TARANEASCA LA CUPTOR


Ingrediente: 

un crap intreg,bucati sau file de crap
7-8 rosii
suc de rosii
4-5 4ardei gras
4 cepe
3-4 catei de usturoi
eu pun si patrunjel mai mult
un pahar vin alb
lamaie
sare,piper,cimbru,tarhon 


Mod de preparare:



Crapul se curata de solzi,intestine,se spala si se cresteaza pe ambele parti dupa numarul de portii dorite si se freaca cu putina sare.Se poate adauga in tava intreg sau bucati.
Ceapa se taie pestisori,se pune intr-o tigaie cu o cescuta cu apa si se inabusa pana devine sticloasa.Se adauga ardeii taiati cubulete sau pestisori,usturoiul tocat marunt sau zdrobit,rosiile taiate marunt,suc de rosii,o parte din patrunjel tocat marunt(restul se pastreaza pentru la sfarsit),se amesteca bine,dupa care se adauga vinul si se potriveste de sare si condimente.
Aceasta compozitie se aseaza intr-o tava,pestele se aseaza deasupra .Se stropeste cu amestecul din tava si se introduce la cuptor.Din cand in cand scoateti tava din cuptor si il mai stropiti cu sosul din tava.Cand pestele este patruns si rumenit se adauga restul de patrunjel,se orneaza cu felii de lamaie si se opreste focul.
Se serveste atat cald cat si rece cu mamaliguta sau paine de casa e delicioasa aceasta plachie ca la bunica mea.







SAU... FOLOSIND PESTELE TAIAT IN BUCATI














2 comentarii:

y,y spunea...

Salut ! Ei bine, asta nu stiam cum se face, la primavara am sa incerc sa fac si eu, cu ce peste voi avea, cred cu platica. Ce, nu merge ? Daca nu voi face troc cu vreun crapar, cu salau la schimb.
Ai aici numai retete de peste inedite, de ex. macroul afumat si pe deasupra iti place pescuitul : URA ! esti de-a noastra !
La multi ani si Fire intinse !

valentina ionita spunea...

Multumesc mult...Hmmm,imi place enorm platica chiar daca are ceva mai multe oase este tare gustoasa...