http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, decembrie 08, 2011

ROMANI DE PRETUDINDENI UNITI-VA , SUSTINETI SI SEMNATI PETIŢIA: Fără alcool la volan!

http://www.realitatea.net/petitie-autorii-accidentelor-cu-morti-sa-fie-acuzati-de-omor-cu-premeditare-nu-din-imprudenta_893081_semneaza.htmlZeci de şoferi care provoacă accidente mortale după ce au consumat alcool sau droguri scapă cu pedepse uşoare pentru că sunt acuzaţi de omor prin imprudenţă. Deşi lasă în urma lor familii îndoliate şi lacrimi, autorii acestor crime ies de după gratii după doar câţiva ani de puşcărie. REALITATEA TV iniţiază o campanie pentru ca şoferii  care se urcă la volan după ce au consumat alcool, chiar şi în cantităţi foarte mici, să fie cercetaţi penal.
La fiecare şase secunde o persoană moare sau este accidentată grav în urma unui accident de circulaţie, care reprezintă cauza numărul unu de deces în lume. În întrega lume se fac campanii dure anti-accidente rutiere, dar numărul acestora continuă paradoxal să crească. 

Potrivit unui studiu realizat  în primăvara anului 2011 la cererea Direcţiei Rutiere, pe un eşantion de 1.119 conducători auto activi, în România, 57% dintre subiecţi se simt în nesiguranţă în trafic, principalele motive fiind starea precară a drumurilor şi comportamentul celorlalţi şoferi.

Un sfert dintre şoferi spun că depăşesc frecvent limita legală de viteză pe drumurile din afara localităţii, 18,3 la sută depăşesc frecvent viteza legală pe autostrăzi, iar unul din zece respondenţi admit că încalcă frecvent restricţiile de viteză din localităţi.

De asemenea, 21,7% dintre şoferii chestionaţi au recunoscut că, ocazional, conduc sub influenţa băuturilor alcoolice iar 1,2% că fac acest lucru în mod frecvent.
La fiecare şase secunde o persoană moare sau este accidentată grav în urma unui accident de circulaţie, care reprezintă cauza numărul unu de deces în lume. În întrega lume se fac campanii dure anti-accidente rutiere, dar numărul acestora continuă paradoxal să crească.
REALITATEA TV iniţiază o campanie pentru ca şoferii  care se urcă la volan după ce au consumat alcool, chiar şi în cantităţi foarte mici, sau droguri  să li se întocmească dosar penal şi să li se suspende permisul de conducere cel puţin un an.  Acestea sunt pedepsele propuse în cadrul campaniei ,,Nu te urca băut la volan!”. Până acum, peste 5500 de telespectatori au semnat petiţia pe portalulREALITATEA.NET, iar peste 300 ne-au trimis mesaje.
Semnează Petiţia REALITATEA TV!
http://www.realitatea.net/petitie-autorii-accidentelor-cu-morti-sa-fie-acuzati-de-omor-cu-premeditare-nu-din-imprudenta_893081_semneaza.html

2 comentarii:

soareacarmen2007 spunea...

Este minunat ca te-ai alaturat acestei cauze.Totusi societatea in care traim te face sa-ti doresti tot mai mult, asteptarile celorlalti de la noi sunt din ce in ce mai mari si de aici si deceptiile sunt tot mai mari.Si de aici fiecare isi cauta acel moment de liniste, de detasare de orice necaz, in care sa fii doar tu cu propria persoana si de unde sa mergi mai departe sa fii mai bun, sa faci mai multe si asa sa te simti implinit.Din pacate sunt asociate cu bautura multe rautati pentru ca nu mai detii controlul asupra faptelor tale si deci este foarte periculos sa-ti doresti sa fii la volan dupa ce ai baut.Sa auzim de bine!

valentina ionita spunea...

Draga Carmen,
Ai perfecta dreptate,dar in tara noastra opinia publica inca este in stare de somnolenta si nu lupta cu toate resursele,cu toata puterea impotriva acestor indivizi care sfideaza o tara intreaga. Trebuie schimbata legislatia pentru a fi pedepsiti cum se cuvine...