http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

duminică, iulie 29, 2012

Cât pot ei fura?


sursa http://sorinamatei.blogspot.ro


După o săptămână de liniște într-o țară profund afectată de criză, în care s-au tăiat și salariile, cu un regim semi-prezidențial în care nimeni nu-și suspendă președintele, am aterizat în Patria Nebunilor.

Citesc mesajul lui Dorin Chirtoacă. Impresionant. Am fost de mai multe ori la Chișinău, inclusiv de alegeri. Dorin Chiroacă este o rara avis într-o zonă profund afectată de interesele Moscovei. El consideră că nu sunt motive plauzibile pentru suspendarea președintelui Băsescu și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu participe la referendum.  În 2009, oamenii aceia au ieșit masiv la urne. De ce? Pentru că dacă există vreun președinte care să fi ținut cu dinții de parcursul democratic al Republicii Moldova și care să fi încurajat relațiile tot mai strânse dintre cele două state, acela este Traian Băsescu. Dar cine mai recunoaște, cine mai conștientizează acum?!

Noi ne ocupăm de pelerinaje și de fandaxii.

Vanghelie vrea bătaie, Dragnea vrea să facă ce știe el mai bine: să fure. Ponta minte non-stop, Antonescu e un iresponsabil. Restul sunt disperații și pușcăriabilii. Au venit la putere de trei luni. Nimic n-au făcut, ba din contră. Au călcat toate instituțiile în picioare, au izolat țara în plan internațional, m-au transformat pe mine, ca român, în spaima Europei, au adâncit într-un mod incredibil falia din societate sfârtecând efectiv România-n două. Deci pentru cine să ies la vot? Ca să-i legitimez, ca să le dau dreptate? No way. Pentru ce au făcut, ei nu vor merita niciodată votul meu.

Marea întrebare a zilei de astăzi, în contextul invalidării sau validării referendumului, este câte voturi poate fura USL-ul?

Cât se poate fura în feudele disperate gen Teleorman, Constanța, Vrancea, Bacău, Iași și altele asemenea? Cât mai pot fura Dragnea sau Fenechiu? Cât se poate fura la țară? Cât se poate fura în interiorul secțiilor? Cât pot fura proxeneții, interlopii? Până unde se poate merge cu turismul electoral? Mai există vreo lege, ceva de respectat în țara asta?
Are cineva un răspuns argumentat la toate acestea? Deocamdată, nu.

Matematic, pentru validarea referendumului, USL trebuie să fure aproape 2 milioane de voturi. Contează aici totul. Și voturile pro, și voturile contra și cele invalide. Toate se adună, toate cântăresc foarte greu. În esență, în ele stau democrația. Pot fura mai mult decât putem noi protesta? Răspundeți voi...

Sunt, în total, 18.548 de secții de votare. Deci Mr.Dragnea trebuie să fure cam 108 voturi în fiecare secție. Ca să fie sigur, a cerut 250 mai mult.

Este posibil sau e imposibil? Asta vom vedea acum. În Noua Zeelandă urnele deja s-au deschis.

Niciun comentariu: