http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

duminică, iulie 29, 2012

DE CE NU SE VA MERGE LA REFERENDUM.


sursa Citiţi mai mult: DE CE NU MERG LA REFERENDUM. 
EVZ.ro 


Mircea Cărtărescu: Absenţa mea este un vot împotriva puciştilor din USL


Scriitorul Mircea Cărturescu a explicat, pentru Evenimentul Zilei, motivele pentru care nu va merge la referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu de mâine.

Mircea Cărturescu a susţinut că trebuie să fii naiv să participi la un joc trucat de o putere discreţionară. 
"Când ştii că jocul politic este de două ori trucat de o putere discreţionară, mai întâi printr-un referendum ca parte finală a unui plan de sugrumare a statului de drept şi apoi prin certitudinea fraudării aceluiaşi referendum, trebuie să fii cel puţin naiv să mai accepţi să joci jocul", a afirmat scriitorul.
Astfel, Mircea Cărturescu mai punctează că în ultima lună, puciştii din USL " au călcat în picioare" statul şi democraţia.
"Absenţa mea de la votul de mâine este un vot împotriva puciştilor din USL care-au călcat luna aceasta statul şi democraţia în picioare", a mai spus scriitorul. 


 Mircea Mihăieş: Referendumul nu e ceva obligatoriu


Scriitorul și editorialistul Mircea Mihăieş a explicat, pentru EVZ, motivele pentru care nu va merge să voteze la referendumul de mâine prin care USL vrea să-l demită pe președintele Traiam Băsescu.

În primul rând, a punctat editorialistul, nu va merge la vot pentru că este ocupat cu alte lucruri mai importante.
"Nu mă duc mâine pentru că am o zi foarte plină, sunt ocupat cu alte lucruri mai importante", a mărturisit Mircea Mihăieş.
Editorialistul a adăugat că referendumul nu este obligatoriu şi este o modalitate prin care îşi demonstrează aderenţa sau nu la opinia unui grup parlamentar.
"Referendumul nu este ceva obligatoriu, nu e un prilej în care să aleg între programe politice, ci de a-mi arăta aderenţa sau nu la opinia unui grup parlamentar. Repet încă o dată, opiniile şi intenţiile domniilor lor nu figurează pe agenda mea de astăzi", a mai spus Mircea Mihăieş.


Vlad Macovei: "A fost lovitură de stat?" La referendumul acesta voi merge!"

Vlad Macovei, redactorul-şef al Evenimentului Zilei a explicat de ce nu va participa la referendumul privind demiterea lui Traian Băsescu.

Vlad Macovei a afirmat că preşedintele suspendat, Traian Băsescu trebuie să-şi ducă la final mandatul de 5 ani pentru că nu a încălcat Constituţia şi niciuna dintre greşelile comise de acesta nu justifică referendumul de demitere.
"În mod normal, boicotul unui sufragiu este o decizie cel puţin discutabilă. Dar nu trăim vremuri normale. Întrebarea de la referendum nu ar trebui să existe. Traian Băsescu nu a încălcat grav Constituţia. Dacă ar fi încălcat-o, Curtea Constituţională ar fi scris negru pe alb aceasta. Prin urmare, cred că Traian Băsescu ar trebui să-şi ducă la final mandatul de 5 ani pe care i l-a încredinţat majoritatea electoratului. În 2009 oamenii au ştiut că îl aleg pentru cinci ani preşedinte, nu pentru trei. Preşedintele a făcut greşeli, nimeni nu contestă aceasta, însa nici una nu justifică referendumul de demitere", a spus redactorul-şef al Evenimentului Zilei.
În schimb, Vlad Macovei a declarat că ar participa la un referendum cu întrebarea: "A fost lovitură de stat ceea ce a încercat USL?".
"Prin urmare nu am de ce să particip la acest referendum pentru că întrebarea este incorectă. Aş accepta însă un referendum în care cetăţenii să răspundă la întrebarea: A fost lovitură de stat ceea ce a încercat USL? Aceasta este o întrebare legitimă", a mai spus Vlad Macovei.

Mircea Marian: Nu vreau să legitimez lovitura constituţională dată de V. Ponta şi C. AntonescuJurnalistul Mircea Marian a explicat, pentru Evenimentul Zilei, motivele pentru care nu va merge să voteze mâine la referendumul prin care USL vrea să-l demită pe Traian Băsescu.
Mircea Marian a declarat că nu se va prezenta la vot pentru că, în acest mod, ar legitima lovitura constituţională dată de Victor Ponta şi Crin Antonescu.
"Nu mă duc la vot pentru că aş legitima lovitura constituţională dată de Ponta şi Antonescu. Consultarea populară nu este neapărat un mijloc democratic pentru că aşa am putea să-l votăm să-l punem pe Hagi rege . Există o Constituţie care trebuie să fie o barieră în calea abuzurilor majorităţi, iar puciştii nu au respectat- o", a spus jurnalistul. 
Mircea Marian a mai punctat că evenimentele politice din ultimele săptămâni dirijiate de USL au creat un precedent periculos.
 "Înlăturarea Avocatului Poporului, a preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului şi în final a şefului statului, prin măsurile de forţă luate de USL generează un precedent periculos", a mai completat Mircea Marian.
Ion Cristoiu: „Premierul a îndemnat, în chip iresponsabil, la fraudarea referendumului în favoareaUSL”Scriitorul și analistul politic Ion Cristoiu a explicat, pentru EVZ, motivele pentru care nu va merge să votreze la referendumul de mâine prin care USL vrea să-l demită pe președintele Traiam Băsescu.

„Așa-zisul referendum e conceput de puciști ca punct final al loviturii de stat. Dacă suspendarea a fost opera fățișă a unei majorități parlamentare de conjunctură, referendumul se vrea aducerea lui Traian Băsescu la judecata poporului. Din acest punct de vedere, Operațiunea referendumului e mai ticăloasă decât suspendarea deoarece puciștii se ascund în spatele judecății popurului”, spune Ion Cristoiu.
Mai mult, analistul politic compară tentative de demitere a lui Traian Băsescu cu adevărate lovituri de stat desfășurate în România recentă. „Ca scriitor pasionat de istorie n-aș vrea ca, după un timp, când asemenea evenimentelor din decembrie 1989 sau septembrie 1991, întâmplările din 29 iulie 2012, se vor dezvălui, pe bază de documente și memorii, ca înscrise într-o lovitură de stat, să-mi dau seama că am participat, ca un guguștiuc, la îndeplinirea unui scenariu. Nu m-am lăsat înșelat de diversiunea cu teroriștii din 1989. Cum să mă las înșelat de diversiunea cu judecata poporului din 29 iulie?”, mai spune, pentru EVZ, Ion Cristoiu.
În altă ordine de idei, analistul politic atrage atenția asupra fraudei electorale de proporții pe care o pregătește USL-ul pentru ziua de mâine, fraudă care le-ar asigura eliminarea ultimei piedici în stăpânirea totală a țării. „Dacă aveam vreo îndoială că Victor Ponta și Crin Antonescu pun la cale o fraudă majoră, teleconferința premiurului mi-a spulberat-o. Țin să atrag atenția că, adesându-se administrației locale, Victor Ponta nu s-a referit nici un moment la posibilitatea de fraudare a referendumului de către USL. Premierul a atras atenția, în chip abuziv, asupra posibilității ca alegătorii să fie împiedicați să meargă la vot evitând să atragă atenția și asupra votului multiplu și altor mijloace de fraudare. În acest fel, premierul a îndemnat, în chip iresponsabil, la fraudarea referendumului în favoarea USL”, a mai spus Ion Cristoiu.


sursa Citiţi mai mult: DE CE NU MERG LA REFERENDUM. Ion Cristoiu: 
EVZ.ro 

Eu,Cetateanul Cristina Panzaru am decis -  Boicotez

M-am hotarat sa nu merg duminica la vot si o sa explic de ce. Timp de 22 de ani nu am lipsit de la niciun scrutin, acum aleg sa boicotez. Sunt un om liber, care gandeste si se exprima liber si care ia deciziile pe care le considera corecte.
Am pus in balanta toate argumentele si contraargumentele, am ascultat opinii si am emis opinii, am asteptat decizia CCR pentru celebrul “Articol 3”. Curtea a decis ca Parlamentul este indrituit sa decida in consecinta dupa validarea sau invalidarea referendului. Tot CCR spune ca si programul de votare de la 7 la 23 e ok. Acest Parlament care, pe mine personal nu ma reprezinta, poate si isi permite sa se joace cu viata noastra. Este constitutional!
Acel 0,01 % care ma retinea de la boicot, a fost spulberat de zisele batranului edec, scolit cu sarg la rasarit. “Este complet nedemocratic sa boicotezi”, zice Ion Iliescu, exponentul democratiei originale in care ne-a ingropat. Cucuveaua anilor ‘90, a pus bomboana pe coliva, cum se spune in popor. Isi permite sa dea lectii de democratie, acest personaj lugubru cu morti in Revolutie si Mineriade pe constiinta, care a girat in trei mandate jaful exponential si ingenuncherea acestui popor.
Hotul din fruntea bucatelor anunta ca va sesiza Comisia Europeana pentru ca Opozitia indeamna la boicot si este neconstitutional si infractional. Domnul procuror nu stie probabil ca este optiunea oricarui cetatean liber sa se abtina de la vot.
Nu vreau ca prin votul meu sa girez decizia unei majoritati din Parlament impanata cu infractori.
Nu vreau ca prin votul meu sa girez deciziile unui Guvern condus de un plagiator dovedit, de un mincinos, de un hot, de un iresponsabil.
Nu vreau ca deciziile din Justitie sa fie luate Voiculescu – Grivco & Co, decizii care sa se trasforme in intimidare si politie politica cu fata umana.
Nu vreau ca Ion Iliescu, cel mai antidemocratic presedinte pe care l-a avut Romania postdecembrista, sa ma invete ce inseamna democratia cu bata si presa cu botnita.
Nu vreau sa accept prezenta unui presedinte impostor la Cotroceni, care nu a castigat nici macar colegiul in care a candidat, fara sa mai vorbesc de sufragiul popular. Nu ma reprezinta.
Nu vreau ca tara mea sa se transforme intr-o hazna in care laturile, hotii, turnatorii si uzurpatorii sa fie la putere.
Pana acum, in toate momentele importante ale istoriei moderne, au decis strainii pentru noi. A venit momentul sa hotaram singuri unde vrem sa fim si unde vrem sa ajungem. Europa va tine cont.
Pentru toate acestea si pentru multe altele, EU, cetatean liber al Romaniei, BOICOTEZ! Prietene, TU CE FACI?

Niciun comentariu: