http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

sâmbătă, iulie 28, 2012

Dovada că USL plănuiește fraudarea referendumului cu ajutorul urnelor mobile: „Fiecare scrieți de mână 300 de cereri”

Sa furam in liniste, sa nu ne deranjeze nimeni..REFERENDUM 2012. Ordin oficial: "Întrerupeţi TOATE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE!" Robert Negoiţă, primar sector 3: "Daţi-mi voie să avem discreţia necesară". EXCLUSIV

Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a trimis o adresă către toţi primarii de sector prin care le cere să întrerupă, pe perioada desfăşurării referendumului, camerele de supraveghere video amplasate în încăperile organizate ca sedii ale secţiilor de votare din unităţile de învăţământ.
Adresa prefectului a fost trimis cu trei zile înaintea referendumului, pe 26 iulie, către primarii de sector, dar şi "spre ştiinţa" Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti. gândul vă prezintă documentul trimis de prefectul Capitalei primarilor de Sector.
"Având în vedere Hotărârea nr 13/2012 a Biroului Electoral Central , vă adresăm rugămintea de a dispune măsuri corespunzătoare pentru întreruperea funcţionării, pe perioada desfăşurării votării, a camerelor de supraveghere video amplasate în încăperile organizate ca sedii ale secţiilor de votare, în cadrul unităţilor preuniversitare de învăţământ, la Referendumul naţional pentru demiterea Preşedintelui României din 29 iunie 2012", se arată în documentul semnat de prefectul Capitalei Georgeta Gavrilă.


Prin Hotărârea Biroului Electoral Central 13/2012 preşedinţii birourilor electorale trebuiau să asigure afişarea, la loc vizibil, a unei foi A4 pe care scria "accesul în cabina de vot cu orice tip de aparate de înregistrare sau preluare imagini este interzis".

Robert Negoiţă: "Daţi-mi voie să avem discreţia necesară"
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, susţine că această decizie este una normală "în condiţiile astea" şi asigură "discreţia necesară pentru ca oamenii să poată vota fără să ştie PDL".
"S-a luat această decizie ca să aibă oamenii discreţie necesară. O văd necesară în condiţiile în care PDL ameninţă oamenii şi le spune să nu iasă la vot. De asta e bine ca să nu ştie PDL dacă oamenii i-au ascultat sau nu. Nu trebuie să se vadă că omul a venit să voteze. Trăim în ţara asta care a fost cum a fost condusă, nu eu am luat decizia dar nu mi se pare anormală în condiţiile astea. În condiţii normale în care toată lumea e chemată la vot este chiar în regulă. În situaţia în care PDL spune nu cumva să te duci la votare daţi-mi voie să avem discreţia necesară. Nu trebuie să vadă PDL dacă cineva nu i-a ascultat", a declarat pentru gândul primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă.
Secretar de stat MAI: "Camerele video nu pot fi menţinute pentru că sunt ilegale"
Secretarul de stat pentru relaţia cu instituţiile Prefectului din cadrul Ministerului de Interne şi al Administraţie, Cătălin Chiper, a spus pentru gândul că nu este nimic ilegal în această decizie a prefectului Capitalei.
Potrivit acestuia, camerele de supraveghere au funcţionat doar la alegerile prezidenţiale din 2009 în aproximativ 3.300 de secţii speciale. El a adăugat că la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu nu există secţii speciale şi, de aceea, nu există posibilitatea instalării camerelor de luat vederi. Mai mult, acolo unde acestea există, ele trebuie întrerupte în timpul referendumului.

"Potrivit legii, în secţiile normale nu avem posibilitatea de a instala camere de luat vederi, ci numai în secţii speciale. La referendum nu avem secţii speciale. Mai mult, aceste camere nu se montează în secţie pentru că se încalcă secretul votului. Aceste camere există în unele şcoli pentru supravegherea elevilor, sunt pentru siguranţa copiilor. Există în astfel de şcoli şi nu în puţine, mai ales la nivelul Bucureştiului în mod special. Ele nu pot fi menţinute pentru că ar fi ilegale în secţiile de votare. Dacă ele există se întrerupe funcţionarea lor, nu pot să iei imagini, dar nici nu le putem da jos. Ele nu trebuie să funcţioneze pentru că nu ne lasă legea. Este ilegal", a declarat pentrugândul Cătălin Chiper.
Secretarul de stat a precizat că le-a spus tuturor prefecţilor să ia toate măsurile legale pentru a nu exista probleme.
"Unde există astfel de camere de supraveghere montate, oriunde în ţară, ele trebuie întrerupte", a spus secretarul de stat din MAI pentru relaţia cu Instituţia Prefectului.


SURSA / Accesati linkurile urmatoare pentru mai multe informatii

http://www.gandul.info/politica/referendum-2012-ordin-oficial-intrerupeti-toate-camerele-de-supraveghere-robert-negoita-primar-sector-3-dati-mi-voie-sa-avem-discretia-necesara-exclusiv-9906847/galerie?p=1#galerie

http://www.b1.ro/stiri/politica/dovada-ca-usl-planuie-te-fraudarea-referendumului-cu-ajutorul-urnelor-mobile-fiecare-scrie-i-de-mana-300-de-cereri-34114.html


http://www.evz.ro/detalii/stiri/stenogramele-otravite-cum-se-scoate-lumea-la-vot-993955.html?utm_source=export&utm_medium=rss&utm_campaign=b12


Urnele mobile ar putea fi folosite pentru a influenţa rezultatul votului la referendum. Cel puţin asta este strategia prezentată într-o şedinţă a USL Olt. B1 TV a intrat în posesia înregistrărilor şi vă prezentăm dovada. Conform acesteia, urnele mobile ar putea fi folosite chiar şi în cazul unor persoane care nu sunt imobilizate la pat.

În timpul şedinţei USL Olt, oamenii primesc intrucţiuni clare pentru referendum.

„Fiecare pe partiţia lui va avea un număr de cereri de urnă mobilă pe care va trebui să le adunăm. Cum vom face: secţia unu, doriţi să vină urna la dumneavoastră, da sau nu? Dacă doresc, cu mare plăcere, dacă nu doresc mergem cu amândouă”, spune un lider.

Prin urmare, urna mobilă ar fi o modalitate de a mări numărul voturilor.

„Ca să dovedim că e bolnav stă la latitudinea preşedintelui secţiei de vot care poate să ceară sau poate sa nu ceară, dar legea nu îl obligă. Dacă până acum legea obliga să dovediţi că bolnavul nu poate fi adus la vot, acum nu ne mai obligă. Nu te mai obligă”, se mai spune în ședință.

Social democraţii îşi instruiesc oamenii  cum să scrie şi ei solicitările. 

„Deci nu e pe secţia unu, secţia doi, secţia patruzeci şi opt ne vedem cu actele de cererile scrise de mână, asta e de fapt marea problemă. Cei care vă duceţi fie pe acasă, dumneavoastră, familia, prietenii exact teoria cererilor de mână multiplicate de trei sute sau patru sute de ori, ar fi genial. Deci practic dumneavoastră scrieţi de mână, fiecare, două-trei sute de astfel de cereri. Dumneavoastră, preşedintele secţiei de vot, deschideţi la secţia de vot, nu dumneavoastră singur”, este o altă indicație.

Scopul acestor intervenţii îl reprezintă urmărirea intereselor de partid.

„Doi, foarte important! Dacă în toate campaniile cel mai important om era cel care aducea oamenii la vot, cu sau fără acordul dumneavoastră, de data asta cel mai important om este preşedintele secţiei de vot. Este mult mai important decât votul. Trebuie să ne gândim foarte bine, fiecare preşedinte la ce se întâmplă de acum, unde optaţi. Optaţi munca sau optaţi fiecare vot. Dacă optaţi fiecare vot spuneţi şi omul care rezolvă problema în felul ăsta”, se mai discută în ședință.Niciun comentariu: