http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

duminică, iulie 29, 2012

Frauda electorala la Spitalul Socola - VIDEO

sursa

                                                

Pacientii cu probleme psihice au devenit o resursa buna de voturi • Desi la Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola au existat doar 234 de pacienti care si-au dat acceptul de a vota, acestia fiind inscrisi pe lista de votanti, reprezentantii Sectiei de votare cu numarul 166 au trimis catre unitatea spitaliceasca aproximativ 700 buletine de vot • Niciun oficial implicat in acest incident nu a putut explica de ce au fost trimise de 3 ori mai multe buletine de vot fata de numarul solicitat la BEJ Iasi • PDL Iasi a facut doua plangeri penale in acest caz

Spitalul Clinic de Psihiatrie Socola se afla in centrul atentiei inca de la inceputul zilei. Subiectul scandalului sta in una mobila prin intermediul careia pacientii cu probleme psihice din cadrul spitalului pot vota la referendum. Oficial, 180 de pacienti din cadrul Spitalului Socola au facut solicitari pentru a vota, la acestia adaugandu-se inca 54 de pacienti de la sectia Sipote. Cu toate acestea, reprezentantul USL din cadrul Sectiei de votare numarul 166 a dus personal catre spital 700 buletine de vot. Mai mult, conform presedintelui sectiei de votare respective, ar fi existat o cerere pentru 643 buletine de vot, insa acesta a suplimentat numarul pana la 700.

"Au venit doi politisti impreuna cu un reprezentant al sectiei de votare. Au venit cu cererea pe care scria 643 de buletine de vot. Pe langa solicitarile scrise de 200 si ceva s-a dat o lista suplimentara. Nu stiu exact numarul de persoane trecute pe lista suplimentara, dar erau 10 hartii cam cu 50 nume pe fiecare. Nu mi s-a parut suspect acest lucru", a declarat Cuza Matei, presedintele Sectiei de votare 166 din cadrul Liceului Tehnoton. Cu toate acestea, oficialul nu a putut explica numarul mare de buletine suplimentare trimise catre spitalul Socola. Mai mult, acesta nu a putut demonstra cu un act faptul ca s-au solicitat 643 buletine de vot sustinand ca cererea respectiva a fost luata de o persoana, insa nu se stie care.

PDL Iasi a inaintat in urma cu putin timp doua plangeri penale: una impotriva presedintelui Sectiei de votare 166, Matei Cuza, si una impotriva reprezentantului USL de la sectia respectiva, Elena Goldan. Aceasta din urma ar fi plecat cu buletinele de vot spre Socola singura, asta desi legea prevede ca in aceste cazuri minimum doua persoane sa se deplaseze cu urna mobila si cu buletinele de vot. Totodata, pedelistii sustin ca este anormal ca presedinte sectiei de votare sa trimita 700 de buletine de vot catre Spitalul Socola cand solicitarea a fost facuta doar pentru 180 de persoane. Intr-un asemenea caz, surplusul de buletine ar fi de 10 %, in nici un caz de cateva sute. "E un întreg balci ce se întampla, este strigator la cer. Pentru aceasta faradelege am sesizat BEJ prin contestatie, dar am facut si plagere penala la Sectia V de Politie si la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi", a declarat Dumitru Oprea, presedintele PDL Iasi.

Director de la Socola, despre buletinele de vot suplimentare: Cititi legislatia daca vreti

Gabriel Obadea, reprezentantul Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola, care se ocupa cu procesul de votare in cadrul institutiei, nu a putut justifica diferenta dintre numarul solicitarilor si numarul buletinelor de vot primite, repetand mereu "Cititi legislatia daca nu stiti". Obadea este cel care s-a ocupat personal de alcatuirea listei, insa sustine ca nu el a facut si cererea pentru buletinele de vot. "Nu este decizia mea cate buletine de vot sunt solicitate. Nu am stabilit eu acest lucru. Cititi legislatia daca vreti. Probabil este o greseala. Solicitari pentru urna mobila poate avea oricine, insa trebuie sa indeplineasca niste conditii. De asemenea, cei care vor sa voteze in cadrul spitalului trebuie sa aiba un act de identitate valabil", a spus Gabriel Obadea, director Ingrijiri in cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie Socola. Totodata, acesta a refuzat sa dea explicatii cu privire la surplusul buletinelor de vot si observatorului sectiei care a insotit urna mobila.

Vechiul manager al Spitalului de Psihiatrie, Calin Scripcaru, a fost numit recent mana dreapta a ministrului Sanatatii, Vasile Cepoi, fiind pus in functia de consilier pe probleme mintale in cadrul Ministerului Sanatatii.  

Niciun comentariu: