http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

vineri, iulie 27, 2012

Ha,ha,ha Credeti ca toata lumea este ca Ponta ? Comisia de etică: Laura Kovesi nu a plagiat 27 iul 2012


Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a fost acuzată că a plagiat lucrarea de doctorat.

„ Membrii consiliului n-au cum să ajungă la o altă concluzie decât la cea corectă, că nu am plagiat și am probe în acest sens”(Codruța Kovesi)Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat, au decis, azi, în unanimitate, membrii Consiliului Naţional de Etică. Aceasta a fost acuzată de plagiat, că a reprodus în lucrarea de doctorat mai multe pasaje fără să citeze sursele.

Laura Codruța Kovesi a fost audiată de această comisie. Ea a trimis în apărarea sa probe care dovedesc că nu a plagiat.După audierea acesteia, purtătorul de cuvânt al instituției a declarat, Gabriela Catană a declarat că nu știe în câte zile va fi comunicat verdictul.„Astăzi nu va fi o decizie finală în cazul Kovesi. Au fost aduse multe probe și destul de convingătoare, nu cred că mai sunt necesare și altele. Nu știu când va fi pronunțat verdictul”, a precizat Gabriela Catană.  Procurorul general a susţinut mereu că acuzaţiile sunt nefondate.Înainte de a intra la audieri, Kovesi a precizat, în fața jurnaliștilor, că are probe care dovedesc că lucrarea sa de doctorat nu este plagiată și s-a arătat convinsă că membrii consiliului vor ajunge la „concluzia corectă”. „Mi-am arătat disponiblitatea de a fi audiată, am trimis un punct de vedere la care am atașat probe, care dovedesc clar că nu am plagiat. Membrii consiliului n-au cum să ajungă la o altă concluzie decât la cea corectă, că nu am plagiat și am probe în acest sens”, a spus Kovesi.Procurorul susține că acuzațiile de plagiat sunt nefondate, iar cei care au ajuns la această concluzie nu au verificat suficient.

Probabil că n-au verificat suficient că, înainte de a fi Kovesi mă numeam Lascu și n-au verificat nici revista Dreptul care nu este pe internet, în care am peste 20 de articole publicate exact pe tematica cu care mi-am susținut teza de doctorat”, a conchis Kovesi.Acuzaţiile, formulate de Grupul de Investigaţii PoliticeGrupul de Investigaţii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvică, a susţinut că lucrarea de doctorat a procurorului general este un plagiat şi a depus documente care susţin această acuzaţie la Ministerul Justiţiei, la CSM şi la Consiliul de Atestare a Titlurilor Universitare.GIP a publicat mai multe pasaje din lucrări de specialitate care s-ar regăsi, fără citarea sursei, în lucrarea de doctorat a Codruţei Kovesi.„Fără să citeze sursa, Laura Codruţa Kovesi a copiat, la pagina 16 din teza sa, pasaje întregi din lucrarea lui Nicolae Lupulescu “Spălarea banilor şi finanţarea terorismului”, publicată în 2006 pe site-ul Institutului Naţional al Magistraturii. În lucrarea sa, la pagina 16, Nicolae Lupulescu citează articolul “Conexiunile între terorism şi criminalitate”, publicat în Jane's Intelligence Review în 2004 de Tamara Makarenko, o cunoscută specialistă în domeniul crimei organizate şi terorismului. "Copy-paste-ul" i-a jucat aici o festă Codruţei Kovesi. Copiind pasajele din lucrarea lui Lupulescu, Procurorul General copiază şi notele în care se făcea trimitere la lucrarea lui Makarenko, dar greşeste numele autoarei, botezând-o "Tamam M."”, arată GIP.Codruța Kovesi: Lucrările studiate sunt citate ca bibliografieProcurorul general a respins aceste acuzații și explicat într-un comunicat dat publicității că lucrările studiate sunt citate ca bibliografie, fără o trimitere expresă, întrucât stadiul cercetării în domeniu nu se menţionează în totalitate ca un citat, iar ghilimelele se folosesc numai în cazul definiţiilor ce aparţin în exclusivitate unui anumit autor.  „Procurorul general Laura Codruţa Kovesi aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele: Teza de doctorat «Combaterea crimei organizate prin dispoziţii de drept penal» face trimitere la toţi autorii şi lucrările citate, iar caracterul de noutate şi valoarea ştiinţifică a lucrării au fost constatate de către comisia de doctorat din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Conform metodologiei, lucrarea a fost postată pe site-ul instituţiei organizatoare, iar susţinerea lucrării a fost publică”, a precizat procurorul general într-un comunicat de presă.Kovesi şi-a obţinut doctoratul în decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timişoara și a primit pentru această lucrare „Magna cum laude”.

 Comisia de Etică a stabilit, vineri, că aceasta nu şi-a plagiat teza.

sursahttp://www.digi24.ro/stire/Kovesi-Nu-am-plagiat-si-am-probe-in-acest-sens_33045

Niciun comentariu: