http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

duminică, iulie 29, 2012

Ponta deschide Cutia Pandorei la Vila Dante. Câte scenarii de la Revoluţie pot prinde contur?


Guvernul anunţă că duminică, în ziua referenumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, va fi organizată şi- voilà concidenţă! - Ziua Porţilor Deschise la vila Dante din Bucureşti. 
Executivul susţine cã decizia are la bazã nimic altceva decât "dorinţa de a asigura transparenţă".
Totuşi, oricâte justificãri ar aduce de acasã autoritãţile, suspiciunile de bun simţ, ca acţiunea este menitã sã influenţeze în mod direct electoratul nu pot fi înlãturate, iar din acest punct de vedere premierul Victor Ponta, preşedintele interimar Crin Antonescu şi USL dau dovadã de un dispreţ total faţã de cele mai elementare norme.
Altfel, ce sens mai are încetarea, conform legii, a campaniei electorale cu 24 de ore înainte de referendum şi alte asemenea interdicţii pe care partidele şi candidaţii trebuie sã le respecte la sânge, când însuşi premierul dã undã verde unei operaţiuni care va altera cu siguranţã climatul?
Totuşi, coincidenţa şi modul în care Antena 3 şi Victor Ponta au pus problema zilele trecute, când au lansat la apã scandalul Vila Dante, oferã indicii cã lucrurile s-ar putea înscrie pe o nouã orbitã excentricã.
In cazul Vila Dante, retorica de pânã acum a premierului şi a presei controlate de Dan Voiculescu au dat timpul înapoi şi au încercat sã construiascã un film în care numele lui Traian Bãsescu a devenit sinonim cu Nicolae Ceauşescu ori Sadam Hussein, iar Vila Dante cu celebrele palate ale sângeroşilor dictatori. Palate care, la vremea respectivã, au şocat prin kitsch şi opulenţã.
Palate care au rãmas impregnate în memoria colectivã, dar pe care "stupid people-ul" pe care Antonescu şi Ponta vor sã-l reinventeze în ţara asta ar trebui sã le suprapunã peste Vila Dante şi sã nu vadã nici o diferenţã.
Ce vor, deci, liderii USL prin organizarea acestor "PorţI deschise" de la Vila Dante, exact în ziua referendumului, aproape în acelaşi interval orar cu desfãşurarea votãrii şi pe fondul unei retorici agresive care a fezandat bine "vânatul"?
Ce urmãresc liderii USL prin aceste "coincidenţe", mai ales cã peste gard de Vila Dante se aflã reşedinţa oficialã a preşedintelui?
Puse, toate, cap la cap, logica ar spune cã ni s-ar pregati ceva fãrã precedent de la Revoluţie încoace, ceva în comparaţie cu care povestea "Vila Dante" sã par o banalã revãrsare de urmori, în spiritul Antena 3.
Dacã Victor Ponta va reuşi sã strângã un numãr semnficativ de cetãţeni "inignaţi" la aceastã zi a "Porţilor deschise" de la Vila Dante, fix în ziua referendumului pentru demiterea lui Traian Bãsescu, ce l-ar împiedica oare pe premier sã se opreascã?
Ce i-ar putea împiedica pe Victor Ponta şi pe ajutoarele sale sã deschidã, evident la cererea publicului furios aflat la faţa locului, şi porţile Vilei Lac, care i-a servit lui Bãsescu drept reşedinţã?
Ce ar putea împiedica apoi Antena 3 sã-şi instaleze carele de reportaje acolo şi sã transmitã în direct cum poporul se minuneazã şi se înfurie când vede "luxul" încare a trait dictatorul?
Doar Victor Ponta l-ar mai putea bloca pe Victor Ponta sã punã stop unor asemenea derapaje. Asta, mai ales în condiţiile în care referendumul este monitorizat de Uniunea Europeanã, iar observatorii strãini au ajuns deja la Bucureşti.


Niciun comentariu: