http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, iulie 26, 2012

Razbunare: academicianul iesean care a decis ca Ponta a plagiat, destituit din functie

Barbu Viorel


Situatie incredibila: Viorel Barbu, reputatul academician care a facut parte din comisia ce a decis ca premierul Victor Ponta a plagiat teza de doctorat, a fost inlaturat de la conducerea filialei locale a Academiei Romane •  In locul acestuia a fost ales Bogdan Simionescu, directorul Institutului de Chimie Macromoleculara "Petru Poni"

Guvernul condus de Victor Ponta a demarat "marea epurare" si in randul oamenilor de stiinta din Iasicare au dat verdictul de plagiat pentru teza sa de doctorat. Astfel, academicianul Viorel Barbu a renuntat la functia de presedinte al Academiei Romane - filiala Iasi. In pofida aparentelor, acesta sustine ca s-a retras din aceasta functie din cauza ca este implicat in alte proiecte. "Eu m-am retras din functia de presedinte. Astazi ( ieri - n.r.) au avut loc alegeri locale. Noul presedinte este Bogdan Simionescu. Eu m-am retras pentru ca sunt implicat in alte proiecte. Decizia mea nu are nicio legatura cu presiunile politice, pentru ca Academia Romana este o institutie independenta", a declarat academicianul Barbu. 

Reamintim ca acesta a fost membru in Consiliul National de Atestare a TitlurilorDiplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a decis ca premierul Victor Ponta a plagiat in cazul lucrarii de doctorat si a sustinut ca s-au facut presiuni uriase asupra acestora, inclusiv cu puscaria. 

Amenintare politica la adresa intelectualilor ieseni 

Pe de alta parte, noul presedinte ales in cadrul alegerilor, care s-au derulat ieri, este academicianul Bogdan Simionescu, directorul Institutului de Chimie Macromoleculara Petru Poni. Din noua sa postura si avand in vedere ca a facut parte din organismul care a decis ca Ponta a plagiat, acesta declara ca, pana la acest moment, nu au fost presiuni politice la adresa sa. "Din postura pe care o ocup, acum, voi continua politica academica inceputa de Viorel Barbu la nivelul institutiei. De asemenea, voi incerca sa dezvolt cele 12 institute ce tin de Academia Romana la Iasi. In plus, voi milita pentru promovarea unor noi cercetatori, si in special a tinerilor, deoarece este o situatie delicata cu blocarea posturilor in mediul bugetar, si deja sunt sapte ani de cand nu s-a mai facut niciun fel de promovare. Vreau sa precizez ca sunt membru CNATDCU, dar la sedinta in cadrul careia s-a dat verdictul de plagiat in cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta eu nu am fost, absentand din motive de sanatate. Totusi, pana la acest moment, nu a existat nicio presiune politica sau de alt gen la adresa mea. Vreau sa precizez faptul ca nu sunt membru al unui partid politic si nici nu mi-am afisat public, niciodata, simpatia fata de unul dintre acestea", a declarat noul presedinte Bogdan Simionescu. 
Dincolo de toate acestea, inca de la debutul in aceasta postura, Simionescu se confrunta cu doua mari probleme legate de cladirea Institutului de Arheologie si a Institutului de Istorie A.D. Xenopol unde fostii proprietari, castigand in instanta dreptul de proprietate, au facut ca acestea sa se mute in alte locatii. 

"Oricine ar veni acum in fruntea filialei iesene a Academiei Romane, mai devreme de doi ani, nu ar putea rezolva situatia in care se afla Institutul A.D. Xenopol. Desigur, este una dintre prioritatile mele gasirea unui spatiu adecvat pentru acest institut. Este foarte importanta Istoria romanilor si trebuie sa gasim un loc nou, bine pus la punct, pentru cercetatorii de acolo. In acelasi timp, e nevoie si de pastrarea bibliotecii in conditii prielnice pentru a fi accesibila publicului larg si, in special, tinerilor si a copiilor", a mai precizat noul presedinte al Academiei iesene. 

sursa
http://www.bzi.ro/razbunare-academicianul-iesean-care-a-decis-ca-ponta-a-plagiat-destituit-din-functie-303788

Niciun comentariu: