http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

duminică, iulie 29, 2012

REFERENDUM 2012. Cinci tineri din Hunedoara sunt cercetaţi penal pentru că ofereau fluturaşi pentru o tombolă, la referendum


In ziua REFERENDUMULUI 2012, pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, ale cărui rezultate sunt anunţate live de gândul, poliţiştii hunedoreni au întocmit cinci dosare penale pe numele a cinci tineri care împărţeau fluturaşi pentru o tombolă organizată pentru persoanele care dovedesc că au votat la referendum, acestea putând câştiga, printre altele, un autoturism, maşini de spălat, aragazuri, un sejur în Grecia.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Centrul de Comunicare pentru Referendum Judeţean Hunedoara, cinci dosare penale au fost întocmite în judeţ pentru promisiune, oferire sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze în cadrul referendumului.
Tinerii pe numele cărora s-au întocmit aceste dosare penale împărţeau fluturaşi în Deva, Orăştie, Dâncu Mic şi Petroşani pentru o tombolă organizată pentru persoanele care dovedesc că au votat la referendum.
Pe una dintre feţele fluturaşilor ridicaţi de Poliţie scrie: "Concurs cu ocazia referendumului pentru demiterea lui Băsescu. Votezi şi câştigi în 3 paşi simpli: 1. Mergi la vot pe 29 iulie, 2. Aplici ştampila Votat pe buletinul de vot şi pe talonul de concurs, 3. Completezi datele personale şi le trimiţi pe adresa de mai jos: Destinatar Asociaţia pentru Democraţie Deva, localitatea Deva, strada Depozitelor, nr. 1, cod poştal 331179. Premiile se ridică pe baza cărţii de identitate pe care se află autocolantul cu menţiunea Votat".
De asemenea, sunt spaţii pentru nume, prenume, număr de telefon şi adresă.
Pe verso sunt premiile care pot fi câştigate, cu fotografii: "marele premiu o Dacia Logan, trei combine frigorifice, trei maşini de spălat şi trei aragazuri, un ATV, cinci telefoane mobile performante, un Mac Book Air, un iPad 2, cinci LSD, un motoscuter, un sejur pentru două persoane în Grecia, zece bilete de tratament pentru două persoane la Băile Felix, o sută de intrări pentru două persoane la Aquland Deva şi 10 montain bike".
Tinerii care împărţeau fluturaşii riscă o pedepsă cu închisoarea de la şase luni la cinci ani pentru promisiune, oferire sau darea de bani ori de alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze.
În afară de cele cinci dosare penale, poliţiştii hunedoreni fac cercetări într-un alt dosar penal pentru încălcarea legislaţiei privind alegerile în cazul unui administrator de firmă din Brad care şi-ar fi ameninţat cu concedierea pe angajaţii care vor vota în cadrul referendumului pentru demiterea preşedintelui României.
În Hunedoara, un număr de 404.672 de persoane sunt aşteptate să se prezinte la urne, în judeţ fiind organizate 526 de secţii de votare. În staţiunea Geoagiu Băi a fost organizată o secţie de votare în plus pentru turişti. Judeţul a primit 445.990 buletine de vot şi tot atâtea timbre autocolante.

Niciun comentariu: