http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

duminică, iulie 29, 2012

REFERENDUM 2012. Unde și cum se încearcă fraudarea voturilor. Bombardați cu SMS-uriPentru un referendum corect, "Evenimentul zilei" vă îndeamnă să luați atitudine dacă sunteți martorii unor fraude. Filmaţi şi fotografiaţi orice document suspect! Tot mai mulți cititori semnalează nereguli la vot.

Un bărbat din Drăgănești, Olt, a trecut, imediat după vot, la dezlipirea autocolantului de pe spatele cărții de identitate. Intenția lui e să meargă să voteze din nou la o urnă mobilă
PRAHOVA. ”În comuna Fântânele, județul Prahova, la acest referendum, cei care se deplasau cu urna mobilă au rămas la poartă trimițând un delegat cu votul în alb pe care cel nedeplasabil (în cazul de față, tatăl meu) urma să pună ștampila. Votul ar fi urmat să fie pus în urnă dacă el corespundea unor așteptări. Cum votul nu a îndeplinit această condiție, el nu a mai fost pus în urnă”, C.B.
SMS-URI. ”Am fost sunat astăzi, pe la ora 16:00, și întrebat dacă am fost la vot sau nu și, dacă intenționez să mă duc la votare. Din păcate, soția a fost cea care a răspuns ăi a închis telefonul. Numărul de la care am fost sunat este: 0760820740.”, Daniel B, București.
”Doresc să reclam primirea unui SMS propagandistic, la ora 16.04, cu textul: Nu pot ei boicota cât putem noi vota! Vino la vot!" de la numărul de telefon: 0726080359,”Mihăiță Bogdan T.
MEHEDINȚI. ”În comuna Pristol, reprezentanții USL umblă din casă în casă să scoată lumea la votare spunând că, până acuma, au votat în jur de 500 de persoane”, Ovidiu M.
MESAJE. ”Domnilor, suntem revoltați !!! De ce se permite Antenei 3 să facă azi, în ziua alegerilor, campanie electorală? De exemplu, au luat interviu celor care ieșeau de la vila Dante. Erau persoane gâtuite de ură și revoltă, care proferau injurii la adresa lui Băsescu...Li s-a spus românilor să nu se lase învinși de unguri, cărora Victor Orban le-ar fi spus să nu meargă la vot...Cum de nu și-a dat seama nimeni din PDL că vizitarea vilei este o instigare clară la revoltă împotriva lui Băsescu? Dacă fac asta public, sfidător, pe micul ecran, vă imaginați ce se întâmplă în culise. Prin Antena 3, USL-ul joacă din nou foarte murdar...Vă rugăm, faceți ceva!”, Doina D.
”Pentru că se vorbește despre fraudă la așa-zisul referendum...Am primit un sms cu următorul conținut: Nu pot ei boicota cât putem noi vota! Vino la vot! Am reușit să identific "sender"-ul: 0729.204.843. Am sunat și am intrat pe un "robot"... Hoțul încearcă să se asigure că ...e cinstit!!! Mai e ceva de adăugat?”, Mihai Constantinescu.
DIN ȚARĂ. PDL a constatat, în urma monitorizării procesului de vot la referendumul pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu, mai multe cazuri de vot multiplu în judeţele Dâmboviţa şi Brăila şi a depus plângeri penale în aceste cazuri, a declarat vicepreşedintele democrat-liberal Cristian Boureanu.
„Asistăm astăzi (duminică -n.r.) la cea mai mare fraudă electorală de după 1990. Monitorizăm tot ceea ce se întâmplă în ţară şi, deja, începem să avem date concrete.(...) Au început să apară cei care votează multiplu”, a declarat Cristian Boureanu.
El a dat exemplu judeţul Dâmboviţa, unde PDL „a identificat patru persoane care au votat în comuna Moroieni, după care s-au deplasat cu un autovehicul marca Skoda, în comuna Pandele, sat Gura Vulcanei şi au repetat votarea. (...) Plângerea a fost făcută iniţial prin '112'. Poliţia a intervenit i-a reţinut pentru verificări, s-a confirmat votatul în două secţii”, a declarat Boureanu.
BISTRIȚA. Organizaţia PDL Bistriţa-Năsăud a sesizat Poliţia, în legătură cu practicarea "turismului electoral" la secţia nou înfiinţată în parcul balnear de la Băile Figa, susţinând că "sunt mai multe autocare şi microbuze care aduc oameni". „Avem informaţii că sunt mai multe autocare şi microbuze care aduc oameni la Băile Figa. Aceştia nu vin să beneficieze de serviciile din staţiune, doar votează în secţia nr. 68 care funcţionează acolo şi pleacă mai departe. Am sesizat Poliţia şi am cerut anchetarea situaţiei de la Băile Figa despre care noi credem că are un scop clar, acela de fraudare a alegerilor şi de practicare a votului multiplu”, au spus reprezentanții PDL.
MUREȘ. ”În comuna Gurghiu se votează cu timbre în loc de ștampilă. Este legal, este corect, sau respectivele timbre se pot desprinde și înlocui cu ștampila?. Personal cred că se încearcă fraudarea pe ideea că țăranii nu reclamă, neștiind că votul se exprimă în baza unei ștampile”, Maria-Claudia.
HUNEDOARA. Preşedinţii secţiilor de votare numerele 21 şi 31 din Deva, dar şi cel de la secţia nr. 156 Petroşani au semnalat Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Hunedoara că persoane necunoscute au încercat să distribuie pliante ce conţin mesaje prin care oamenii sunt informaţi că pot participa la un concurs, cu condiţia să meargă la vot şi să aplice ştampila cu menţiunea ”Votat” şi pe acei fluturaşi, se arată într-un comunicat al BEJ.
De asemenea, delegatul PDL de la sediul BEJ Hunedoara a sesizat faptul că astfel de pliante au fost distribuite şi în cutiile poştale de pe raza municipiului Deva, faptă ce constituie infracţiune. În urma acestor sesizări, preşedintele BEJ Hunedoara, judecător Constantin Chelcea, a dispus înaintarea sesizărilor primite către Poliţia municipiului Deva. ”Informăm populaţia judeţului Hunedoara să nu dea curs solicitărilor invocate în aceste pliante, precum şi faptul că distribuirea de astfel de înscrisuri, ce îndeamnă populaţia să aplice ştampila cu menţiunea ”Votat” şi să participe la concurs, intră sub incidenţa prevederilor art. 54 alin. (1) din Legea nr. 3/2000, ce sancţionează persoanele care fac promisiuni sau oferă bani ori alte foloase, în scopul de a determina alegătorul să voteze sau să nu voteze la referendum, cu pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani.
Tentativa se pedepseşte”, se arată într-un comunicat semnat de judecătorul Constantin Chelcea. Preşedintele BEJ Hunedoara menţionează că folosirea ştampilei cu menţiunea ”Votat” este interzisă pe alte înscrisuri decât buletinele de vot
CONSTANȚA. Purtătorul de cuvânt al IPJ, Carmen Şerbănescu, a declarat că poliţiştii fac verificări cu privire la două sesizări despre continuarea campaniei pentru referendum, precum şi la alte două care se referă la introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine decât cele votate de alegător.
DOLJ. Reprezentanţii PDL Dolj susţin că au depus mai multe plângeri la Poliţie în care reclamă că au văzut 22 de autocare înmatriculate în Bucureşti, Gorj, Ilfov şi alte zone din ţară au intrat în judeţ, de mai multe ori, pline cu persoane suspectate de "turism electoral". Reprezentanţii PDL au identificat şi patru autoturisme care au intrat de mai multe ori în Craiova.
VÂLCEA. Procesul electoral a fost suspendat la o secţie de votare din oraşul Băbeni, în urma unui incident electoral în care au fost implicaţi doi membri ai comisiei.
Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Vâlcea, doi membri din comisia de votare au fost surprinşi cu cinci buletine de vot gata ştampilate şi aşezate sub faţa de masă. Poliţia s-a deplasat la faţa locului, procesul electoral s-a suspendat şi se fac investigaţii cu privire la incidentul semnalat.
DIN ȚARĂ. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru, a declarat că astăzi, între orele 7.00 şi 13.00, au fost înregistrate 177 de incidente electorale, fiind verificate 469 de autovehicule şi legitimate 395 de persoane.
Din cele 177 de sesizări, doar 62 s-au confirmat, peste 20 la sută sintre ele au fost semnalate la numărul unic de urgenţă 112.
Poliţiştii au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.600 de lei.
Pentru mită electorală s-au înregistrat trei infracţiuni (potrivit Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului), iar pentru împiedicarea dreptului de vot nouă fapte. Pentru articolul 55 din legea 3, referitor la tipărirea buletinelor false, s-au înregistrat patru situaţii.
IAȘI. PDL Iaşi a făcut o plângere penală împotriva preşedintelui unei secţii de votare din şi împotriva delegatului USL din cauza deciziei de a trimite 700 buletine de vot la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie Socola pentru 180 de alegători.
Senatorul Dumitru Oprea, liderul PDL Iaşi, a declarat că preşedintele secţiei de votare nu are niciun tabel de la conducerea spitalului cu suplimentarea listelor şi nici cereri individuale în acest sens.
DRĂGĂNEȘTI-OLT. ”Persoane care au votat deja în secție au depus cereri pentru urna mobile. Spre exemplu, la secțiile de votare nr.97, 99. Persoane care au votat, dezlipesc autocolantul cu ștampila “votat”, pentru a mai putea vota înca o dată. Aceste persoane sunt însoțite de un reprezentant al partidelor opozante, iar poliția nu are nicio reacție”, Căpățână Oana.
BUCUREȘTI. ”Am primit un SMS cu îndemn la votare. Nu cred că este legal să faci campanie electorală azi. Numărul de la care l-am primit este 0767346951”, Cristi B.
TÂRGOVIȘTE. Peste 3.600 de cereri pentru urna mobilă au fost înregistrate la nivelul judeţului Dâmboviţa, cele mai multe de la Penitenciarul Mărgineni, informează Biroul Electoral Judeţean (BEJ). ''În urma centralizării, avem, provizoriu, un număr de 3.607 cereri pentru urna mobilă. Cele mai multe cereri sunt de la Penitenciarul Mărgineni - 689 şi de la Spitalul Judeţean Târgovişte - 221'', a declarat, duminică, preşedintele BEJ Dâmboviţa, Adriana Motoroiu. De asemenea, aceasta a precizat că sunt înregistrate la Poliţie 19 incidente electorale.
''Până la acest moment avem semnalări de la IPJ Dâmboviţa că pe raza judeţului au fost sesizate şi înregistrate un număr de 19 incidente electorale, dintre care 18 privesc fapte de natură penală şi una de natură contravenţională, fiind aplicată o sancţiune contravenţională cu avertisment'', a informat preşedintele BEJ Dâmboviţa. La BEJ s-a primit o sesizare, prin 112, de la o persoană care anunţa că în incinta Colegiului Naţional Constantin Carabella din Târgovişte nu exista fi indicatoare pentru secţia de votare.
''Această sesizare a fost redirecţionată către Primăria Târgovişte, cărora le-am solicitat să procedeze la inscripţionarea secţiilor şi să facă indicatoare către secţiile de votare acolo unde nu există. Deja s-au făcut verificări şi ni s-a comunicat că ar exista astfel de indicatoare pentru municipiul Târgovişte'', a adăugat Motoroiu.
MUREȘ. Procesul de votare a fost suspendat, timp de o jumătate de oră, în şase secţii de votare din judeţul Mureş, după ce s-a constatat că ştampilele de control au fost aplicate pe faţa, şi nu pe spatele buletinelor de vot, fiind anulate aproximat 900 de buletine de vot dintr-o secţie, ştampilate greşit.
DEVA. Polițiștii hunedoreni au întocmit cinci dosare penale pe numele a cinci tineri care împărţeau fluturaşi pentru o tombolă organizată pentru persoanele care dovedesc că au votat la referendum, acestea putând câştiga, printre altele, un autoturism, maşini de spălat, aragazuri, un sejur în Grecia.
PANTELIMON. Un cititor ne scrie că în oraşul Pantelimon, Ilfov, primarul PNL şi oamenii lui împart 100 de lei fiecarei persoane care votează. Totul la vedere.
MESAJE. Tot un cititor ne-a semnalat că astăzi, în jurul orei 10.52, a primit un SMS de le numărul de telefon 0722486831: "Nu pot ei boicota cat putem noi vota! Vino la vot" .
OLT. "Primarul din localitatea Gura-Padinii, judeţul Olt, i-a trimis pe toţi angajaţii din cadrul Primăriei, să meargă pe la cetăţenii din localitate pentru a lua CNP-ul şi seria cărţii de identitate cu scopul de a le folosi la referendum. Ciucă Taţel, angajat al Primăriei, le-a explicat unor cetăţeni/prieteni că ei sunt trimişi de primar la domiciliul oamenilor pentru că acesta a primit ordin să realizeze un număr de 1.200 de cetăţeni prezenţi la vot. La locale, actualul primar a fraudat pentru a câştiga mandatul", semnalează un cititor.
BERCENI, ILFOV. Mai multe maşini transportă câte 3 – 4 persoane către secţiile de votare.
BUCUREŞTI. Secţia 1148 - Şcoala 174 Constantin Brâncuşi. Au fost lăsate să intre în secţia de votare mai multe persoane decât numărul de cabine de vot. Preşedinta secţiei de votare a stabilit că dacă pe buletinul de vot sunt puse două ştampile - una în chenar şi una în spaţiul liber, votul este valid.
JILAVA. Un bărbat a vrut să voteze în locul mamei lui şi a fost chemată Poliţia.


Citiţi mai mult: REFERENDUM 2012. Unde și cum se încearcă fraudarea voturilor. Bombardați cu SMS-uri - REFERENDUM 2012 > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/referendum-2012-unde-si-cum-se-incearca-fraudarea-voturilor-994084.html#ixzz221irj6lC 
EVZ.ro 

Niciun comentariu: