http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro http://coltisorderai.blogspot.ro
http://coltisorderai.blogspot.ro
aaa

BANNERE


EnterClick Toate retetele sunt pe Petitchef autor prezent pe gatesteinteligent Recensamantul Bloggerilor Reprezint Dobrogea in recensamantul Bloggerilor
Icoana brodata cu margele
Retete de mancaruri. Retete culinare.
...... ... Fericiti cei Prigoniti
... http://coltisorderai.blogspot.ro

joi, iulie 26, 2012

Suspendarea lui Traian Băsescu a fost, ca rechizitoriu, un proces stalinist. Nazistii au luat puterea prin dictatura parlamentara, asa au aparut Curtile Constitutionale – Vladimir Tismăneanu la By AlexaChe Ponta și tentația totalitarăVladimir Tismăneanu: “Victor Ponta a spus că îl admiră pe Ernesto Che Guevara. Ernesto Che Guevara s-a autodefinit ca “guerrillero”, ca luptător de gherilă, o mașină de ucis. Ernesto Che Guevara a fost unul dintre fondatorii poliției secrete din Cuba, nu știu dacă Dl Ponta știe. Che Guevara a fost un misionar, un desperado al Revoluției și a murit pentru ideile sale. Eu nu știu dacă Ponta e gata să moară pentru ideile sale, mai degrabă pentru afacerile sale.
Ernesto Che Guevara nu era un afacerist, un spirit mercantil, nu era omul oligarhilor. Detestînd ideile lui Che Guevara trebuie să recunosc că există ceva autentic în el. Moare cum moarte, într-un fel de martirologie revoluționară aproape cristică. Eu atunci am scris “un Che Guevara din Balcani”. Che Guevara, da, Dl Ponta nu poate să nege că Bucureștiul e în Balcani, nu era o jignire. El a luat-o ca pe o jignire.
Acum se dovedește că Dl Ponta este un mincinos în serie. Minți o dată, minți de două ori, dar cînd minți în fiecare zi…”
Alexa Ionescu: “Ultima minciună trosnitoare a fost acum la Bruxelles, cînd a spus că nu poate da ordonanțe de urgență în vacanța parlamentară, și de fapt unul dintre decretele date de Crin Antonescu de cînd este la Cotroceni este exact în acest sens, că guvernul este îndreptățit să dea ordonanțe de urgență în vacanța parlamentară.”
Vladimir Tismăneanu: “În cazul de față e un proces stalinist ca rechizitoriu, fără îndoială! Retorica, lexicul… Ordonața de urgență privind noua funcționare a ICR-ului este scrisă într-un limbaj jdanovist care l-ar fi făcut gelos pe călăul culturii române, Leonte Răutu. Parcă e tradus din rusă, eu vorbesc rusește. În anii ’50 editorialele Scînteii erau traduse din rusește, titlurile. Erau niște lucruri care nu sunau foarte românește, dar cu timpul ne-am obișnuit. Titluri ca “Pentru continua întărire a rîndurilor Partidului”, “pentru nu știu ce și nu știu cum”. În limba română un titlu nu începe cu “pentru”, e “за” din rusă. Hotărîrea asta începe, “Cu privire la unele măsuri, pentru imbunătățirea…” Mi-am imaginat, poate am și dreptate, nu știu, că trebuie să mai existe acolo un domn, între 80 și 85 de ani, care a tot lucrat la SGG de pe vremea lui Chivu Stoica. Să îl numim “domnul de pe vremea lui Chivu Stoica” a scris și hotărîrea asta.
O instituție care este recunoscută pe plan mondial(ICR), care are acorduri de colaborare cu Woodrow Wilson Center din capitala Statelor Unite, care trimite bursieri din toată lumea, nu agenți ai SIE cum am auzit recent că, efectiv, se bat cîmpii. Istorici, sociologi, politologi, teologi, ce-or fi ei, merg să studieze Războiul Rece. Sînt bursieri între Wilson Center și ICR.
Ei bine, o asemenea instituție trebuie să reprezinte, ce era acolo, “valorile perene ale primordialilor noștri strămosi”? Cădem într-un protoconism de care speram să ne fi vindecat, sună vetust, sună anacronic, sună de pe altă lume.
[...]
Ce caută Dl Dinu Zamfirescu, figură importantă a exilului românesc, senior liberal, om cu convingeri liberale… cum poate sa fie în compania unor Cozmâncă, Hrebenciuc…
Să vă dau un exemplu despre care nu cred că s-a vorbit sufiecient. Există un protest pe care l-am preluat și eu pe blogul meu, scrisoarea deschisă adresată de Anca Cernea către conducerea IICCMER (Protest față de manipularea și instrumentalizarea istoriei de către IICCMER, în slujba intereselor USL).
După declarația Dnei Lucia Hossu Longin și după celebra, în sens negativ, copertă a Jurnalului Național, în care sînt puși prim miniștrii martiri ai României alături de Adrian Năstase; Dna Hossu Longin consideră că procesul lui Năstase, într-un stat de drept al Uniunii Europene, a fostun proces stalinist și a mers pînă într-acolo, domnia sa fiind membră a unor structuri importante ale statului de drept, conducerea televiziunii… să compare procesul Năstase, un proces legal, într-un stat de drept, al unui mare corupt dovedit… ei bine, Dna Lucia Hossu Longin vine și ne spune aceste lucruri (că va face un episod din Memorialul Durerii dedicat lotului Năstase n.e.).

Curtea Constituțională

Vladimir Tismăneanu: “Aceste Curți Constituționale au fost gîndite ca mecanisme care să prevină repetarea prăbușirii republicii de la Weimar pe cale parlamentară. O dictatură parlamentară, pentru că asta a făcut Partidul Nazist, a luat puterea prin dictatură parlamentară.”
Alexa Ionescu: “Fix ce se întîmplă acum la noi.”
Vladimir Tismăneanu: “Asta s-a petrecut, și atunci ce au spus acești gînditori și au fost înțeleși de către marii politicieni care au construit Europa unită? [...] Să se facă Curți Constituționale la care să se meargă în condițiile în care Parlamentul o ia razna, sau riscă să cadă pe direcția populismului carismatic în acest lucru. În momentul în care Victor Ponta și Crin Antonescu, și cei care îi dirijează, fie că sînt de pe teritoriul României sau înafară, nu știu, nu am date, dar am mai mult decît banuieli… în momentul respectiv au atacat Curtea Constituțională. Nu atît de mult Victor Ponta cît a făcut-o Crin Antonescu.
În clipa cînd o Curte Constituțională se adresează Curților Constituționale din Europa, gîndite, create, concepute pentru a apăra Europa de o revenire a unei dictaturi populiste de tip fascist sau comunist, pe baza parlamentara, ei au declanșat practic un război cu Europa Unită. Nu e războiul cu Traian Băsescu, e războiul cu ideea “vrem ca România să fie în Europa, sau vrem să fie în altă parte?”

Puciul parlamentar din 2007, repetiție pentru 2012

Vladimir Tismăneanu: “Puciul din 2007 a fost, după părerea mea, repetiția generală, ce a eșuat în 2007 a fost gîndit să nu mai eșueze în 2012. Băieții și-au făcut lecțiile, au analizat foarte serios ce s-a greșit în 2007, au văzut care sînt pașii care trebuie făcuți și au lucrat cu un calendar și cu un metronom politic extraordinar.”
sursa

Niciun comentariu: